Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-legenden Hughes er død

Tidligere England- og Liverpool-kaptein Emlyn Hughes er død, 57 år gammel.

Hughes spilte 650 kamper for Liverpool og 62 landskamper for England. Han var landslagskaptein 23 ganger.

Tidligere i år ble det kjent at Hughes hadde kreft. Hughes, med tilnavnet Crazy Horse i sin Liverpool-karriere, spilte for Merseyside-klubben 1966 og -79.

Som kaptein tok han imot serievinnercup-pokalen i både 1977 og 1978 på Liverpools vegne. Da Liverpool slo Brugge i 1978, ble klubben den første fra England som forsvarte tittelen i serievinnercupen. Han var med og vant UEFA-cupen to ganger og ble seriemester fire ganger.

Kjøpt av Shankly

- Dette er en svært trist dag. En av de største spillerne i Liverpools historie er ikke lenger blant oss, sier keeperlegende Ray Clemence.

- Dersom vi hadde liten selvtillit var han alltid på plass i laget. Dess større kampen var, desto bedre spilte han, sier legenden John Toshack.

Hughes ble hentet til klubben av managerlegenden Bill Shankly, som kjøpte ham for 65.000 pund fra Blackpool. Hughes erstattet Tommy Smith som kaptein i 1973 og ble flyttet inn i midtforsvaret sammen med Phil Thompson.

Mot slutten av karrieren gikk han til Wolverhampton og ledet laget til ligacupseier i 1980, før han spilte for Hull, Mansfield og Swansea. Hughes var manager for Rotherham fra 1981 til -83.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media