Liverpool-legenden lanserer Rooney som sin naturlige etterfølger

- Ingen bedre.

DIN TUR: Steven Gerrard mener Wayne Rooney er hans naturlige etterfølger som England-kaptein. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB Scanpix
DIN TUR: Steven Gerrard mener Wayne Rooney er hans naturlige etterfølger som England-kaptein. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger/NTB ScanpixVis mer

Følg Premier League i Fotball direkte

(Dagbladet): Etter forrige sesong forsvant Nemanja Vidic ut portene på Old Trafford og satte nesa for Milano for å spille for Inter Milan de neste årene.

Dermed var kapteinsbindet i Manchester United ledig, og like før årets sesong ble sparket i gang presenterte Louis van Gaal Wayne Rooney som klubbens nye leder på banen.

Liverpool- og England-kaptein Steven Gerrard tar nå til ordet og sier at Manchester United-angriperen er hans naturlige arvtaker som «Three Lions»-kaptein.

- Ingen bedre kandidater Gerrard forteller at det er en helt spesiell følelse å få lov til å bære kapteinsbindet, og han unner Rooney den samme opplevelsen som han fikk.

- Jeg kommer aldri til å glemme den dagen Roy Hodgson fortale meg at jeg skulle bli kaptein for England. Det var en ubeskrivelig følelse, og jeg er ganske sikker på at Wayne Rooney kommer til å få oppleve de samme følelsene denne uka når min etterfølger blir presentert.  I mine øyne er det ingen kandidater som er bedre, skriver Gerrard i en spalte i Daily Mail.

Selv om Manchester United og Liverpool til vanlig er bitre rivaler, sier Gerrard videre at han respekterer Rooney både som fotballspiller og som person.

- For det første er han en naturlig leder. I tillegg til å være en toppspiller, er han også en som har respekt innad i spillerlgruppa. Han viser en voldsom lidenskap når han representerer landet sitt, og han kommer ikke til å bli satt ut av ansvaret som følger med, sier Gerrard.

Da han var min visekaptein ga han meg god støtte, og i løpet av våre 11 år for England har jeg sett ham blomstre. Det var tider da han, som unggutt, ikke alltid sa de riktige tingene i garderoben, men han har modnet og velger nå sine ord med omhu. 

Gjester Sunderland Der Liverpool fikk en god start på den nye sesongen med 2-1 hjemme mot Southampton etter scoringer av Raheem Sterling og Daniel Sturridge, gikk Manchester United på en ny smell.

Selv om Wayne Rooney fortsatte den gode formen fra fjoråret og scoret på lekkert vis, ble Swansea for sterke og vant til slutt 2-1 på Old Trafford.

Louis van Gaals gutter skal forsøkte å komme tilbake på vinnersporet når de i ettermiddag gjester Sunderland på Stadium of Light, mens Liverpool skal på besøk til de regjerende ligamesterne Manchester City i morgen kveld.