LEGENDE: Sammy Lee gir de siste instruksene til spillerne før kampen mot Norway Cup-laget på Ekeberg-sletta i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB Scanpix
LEGENDE: Sammy Lee gir de siste instruksene til spillerne før kampen mot Norway Cup-laget på Ekeberg-sletta i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet / NTB ScanpixVis mer

Liverpool-legenden til Dagbladet om bildet som gikk verden rundt

- Det kunne vært en hvilken som helst kamp.

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Da dagens oppvisningskamp mellom et sammensatt Norway Cup-lag og Liverpools internasjonale fotballakademi gikk av stabelen, var det med celebert selskap på den ene trener-benken.

Liverpool stilte nemlig med Ray Clemence og Sammy Lee i trenerapparatet, og begge var begeistret over forholdene på Ekebergsletta.

- Det er et fantastisk arrangement. Forberedelsene for å få gjennomført det er vanvittige. At de har holdt på i 42 år er imponerende, sier Lee til Dagbladet.

- Jeg er alltid sånn Sammy Lee var ikke bare en legende som spiller for de rødkledde. Han har også vært inne på trener-siden.

I 2008 tok han over som assistent under Rafael Benitez, og fortsatte under Roy Hodgson. Det var i denne perioden at det ble tatt et bilde av trenerduoen på sidelinja under en kamp mot Sunderland i september 2010.

Da Dagbladet viser ham bildet, er han klar på at han ikke var spesielt irritert akkurat den kampen. «Hverdagskost» beskriver han det som.

- Det kunne vært en hvilken som helst kamp. Jeg er alltid sånn på sidelinja. Engasjert og lidenskapelig, sier 55-åringen som nå har gått inn i trener-teamet til Ronald Koeman i Southampton.

Et «fotballkarneval» Ray Clemence var også til stede. Keeper-legenden er sterkt involvert i fotballskolene Liverpool arrangerer over hele verden, og gledet seg stort over å kunne overvære en kamp på sletta.

ROSER: Ray Clemence gir gutta skryt etter kampen mot Norway Cup-laget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ROSER: Ray Clemence gir gutta skryt etter kampen mot Norway Cup-laget. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Det er utrolig. Jeg har tilbragt masse tid i Norge, men jeg har aldri vært på Norway Cup tidligere. Dette er første gang, og det er alt jeg har blitt fortalt at det er. Det er helt utrolig hvordan de klarer å organisere det, sier han til Dagbladet.

- Det er mer som et fotballkarneval enn en fotballturnering. Det er et fabelaktig arrangement.

Han snakker også i varme ordelag om prosjektet Liverpool  har startet opp hvor de arrangerer fotballskoler over store deler av verden. Bare i Skandinavia er det snakk om 40 fotballskoler denne sommeren.

- Ideen er å spre fotballgleden og «The Liverpool way» blant unge fotballspillere verden over. Vi vet jo at ikke alle kommer til å bli internasjonale fotballstjerner, og da er det viktig at vi kan innstille sunne verdier i dem som gir dem bedre forutsetninger for å lykkes i livet utenfor fotballbanen, sier Clemence.

KLAR TALE: Sammy Lee med energisk peptalk. For unge fotballhoder er det en gylden erfaring å få jobbe under en mann med slik erfaring. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAR TALE: Sammy Lee med energisk peptalk. For unge fotballhoder er det en gylden erfaring å få jobbe under en mann med slik erfaring. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer