Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool-legendens gokart-drama før Champions League-finale: - Han var likblek i ansiktet

Dirk Kuyt forteller at Peter Crouch holdt på å kjøre ham rett ned dagen før finalen i 2007. 

LAGKAMERATER: Dirk Kuyt (t.h.) og Peter Crouch. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
LAGKAMERATER: Dirk Kuyt (t.h.) og Peter Crouch. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): AC Milan fikk i 2007 revansj for tapet i Champions League-finalen to år tidligere, da de slo Liverpool 2-1 i finalen.

Filippo Inzaghi scoret to mål, før Dirk Kuyt scoret Liverpools trøstemål minuttet før full tid på Olympic Stadium i Aten. Men det var ikke gitt at Dirk Kuyt spilte den finalen, for dagen før kunne det virkelig gått galt.

- Å spille i den Champions League-finalen var en fantastisk prestasjon, men å tape er en av de største skuffelsene jeg har opplevd. Vi kontrollerte ikke kampen nok til å overliste dem, og de scoret to mål på riktig tidspunkt. Til slutt scoret jeg målet vårt litt for seint, hvis ikke kunne vi gjort et comeback slik som i Istanbul, sier Kuyt til FourFourTwo.

- Men for å være ærlig var jeg bare glad for at jeg kunne spille kampen i det hele tatt, for før finalen var det en episode som nesten hindret meg i å delta. På treningsleiren før finalen dro laget for å kjøre gokart. Jeg var ikke med fordi jeg hadde en liten skade og ville ikke risikere noe, men jeg dro dit for å se på, sier Kuyt.

Han trodde han hadde valgt et trygt område utenfor banen sammen med manager Rafael Benitez, men det skulle vise seg å være feil.

- Plutselig kom Peter Crouch kjørende rett mot meg i 56 kilometer i timen. Han klarte ikke å bremse! Det eneste jeg kunne gjøre var å hoppe opp i lufta, og jeg klarte akkurat å hoppe over Peter og han krasjet inn i noen pappesker bak meg. Det var like før jeg knuste anklene mine, og jeg ville garantert gått glipp av Champions League-finalen. Det var utrolig at jeg så ham tidsnok og kunne hoppe over ham! Crouchy var likblek i ansiktet etterpå, han hadde hatt blackout av noe slag. Heldigvis gikk det bra, sier Kuyt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!