Liverpool-legender om Balotelli: - Det er en grunn til at ting selges for halv pris

Liverpool-redaktør tror han forsvinner.

I UNÅDE: Mario Balotelli har vært alt annet enn en åpenbaring etter at han ankom Anfield i sommer. Nå lufter en rekke Liverpool-legender muligheten for at italieneren kan forsvinne så tidlig som i januar. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIX
I UNÅDE: Mario Balotelli har vært alt annet enn en åpenbaring etter at han ankom Anfield i sommer. Nå lufter en rekke Liverpool-legender muligheten for at italieneren kan forsvinne så tidlig som i januar. Foto: AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Etter gårsdagens forsmedelige 3-0-nederlag for Real Madrid på eget gress, handler det meste i britisk presse om Mario Balotelli.

Italieneren fant det nemlig for godt å bytte trøye med Real-stopper Pepe allerede i pausen. Dette falt ikke i god jord hos manager Brendan Rodgers, og nå snakker ekspertene allerede om at Balotelli kan forsvinne.

- Jeg vil bli overrasket om han blir å finne her neste sesong, sier den tidligere Liverpool-stopperen, Jamie Carragher til Sky Sports.

«Halv pris» Han får støtte av flere eksperter og Liverpool-legender i sin bedømmelse av saken. Tidligere midtbanedirigent Jamie Redknapp forstår ikke hvorfor han kom inn portene på Anfield i utgangspunktet.

- Jeg legger ikke skylda på Mario Balotelli. Jeg legger skylda på Brendan Rodgers som hentet ham hit. Hvordan han trodde at han kunne få det beste ut av en spiller som både Jose Mourinho, Roberto Mancini og Cesare Prandelli har forkastet, det skjønner jeg ikke, sier han ifølge The Telegraph.

- Det er en grunn til at det finnes ting på supermarkedet som selges for halv pris. Jeg skjønner ikke hvorfor de hentet ham. De burde bare latt ham være i fred. Det faktum at de kjøpe ham gir ingen mening.

Graeme Souness har både spilt for og trent Liverpool tidlere, og blir med på klagekoret selv om han tillegger Rodgers en viss pondus for å gi urokråka en sjanse til.

- Det var en modig avgjørelse å hente ham til Liverpool. I alle fall med tanke på alle managerne og klubbene som allerede har sagt «takk, men nei takk», sier han.

- Kan forsvinne i januar Torbjørn Flatin, redaktør på liverpool.no, skrev i går kveld en skarp kommentar om Liverpools innsats, og følelsen han satt igjen med etter nedsablingen på Anfield. Han mistenker i likhet med Liverpool-legendene at italieneren fort kan forsvinne.

- Jeg ser ikke bort fra at han kan forsvinne i allerede i januar eller til sommeren. Det kan hende Rodgers sier «vi tok en sjanse og bomma», og da er det bedre at man finner et alternativ raskt. Han er en ung spiller med potensiale, så jeg tror vi kan få igjen en god del av pengene, sier han til Dagbladet.

- Jeg tenkte med en gang at her kommer Balotelli til å få hele skylda, og det blir feil. Likevel må jeg være såpass ærlig og si at han passer ikke inn. I alle fall ikke med én på topp. Vi får ikke nok ut av ham.

Om det mye omtalte draktbyttet med Pepe, er Flatin derimot klar på at han føler det er storm i vannglass selv om det ikke er helt heldig.

KLAR TALE: Brendan Rodgers like ikke at Mario Balotelli byttet drakt med Pepe allerede i pausen. Liverpool-manageren har riktignok flere problemer enn italieneren som sliter med målformen på topp. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix
KLAR TALE: Brendan Rodgers like ikke at Mario Balotelli byttet drakt med Pepe allerede i pausen. Liverpool-manageren har riktignok flere problemer enn italieneren som sliter med målformen på topp. Foto: AP Photo/Jon Super/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg skjønner at folk reagerer etter en sånn forestilling, men jeg synes likevel det blir blåst litt ut av proposjoner. Såvidt jeg har skjønt var det Pepe som spurte om de kunne bytte drakter, men Balotelli kunne sagt at de tok det etter kampen.

Ikke bekmørkt Liverpool hang med de første ti minuttene på Anfield i går kveld, men så satte Real Madrid inn et ekstra gir, og dro raskt ifra. Flatin sier at et så godt lag viser hvor Liverpool er sårbare.

- Vi har et par store problemer, og de blir ekstra tydelige når man møter en motstander som Real Madrid. Vi sliter både på topp og bakover, og det er noe Brendan Rodgers må prøve å løse.

Likevel er ikke alt bekmørkt. I skrivende stund ligger klubben på en femteplass i Premier League, foran både Arsenal og Manchester United som før sesongen ble regnet som de argeste konkurrentene til en Champions League-plass neste sesong.

I tillegg har de rødkledde fra Merseyside måttet klare seg uten Daniel Sturridge store deler av sesongen. Flatin tror han kan være en katalysator når trenden skal snus.

- Ja, det er noe av det positive. Litt nøkternt så jeg vel for meg at Chelsea og Manchester City kom til å bli vanskelige å slå i år, og av de bak der leder vi faktisk.Vi er med, og det er mulig å rette opp det her. Jeg tror at det å få tilbake Sturridge kan gjøre veldig mye.

VERDENSÉNER: Cristiano Ronaldo scoret i går sitt 70. Champions League-mål, og har dermed bare ett mål igjen før han tangerer den tidligere Real Madrid-legenden Raul som den mestscorende i den gjeveste europacupen. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX
VERDENSÉNER: Cristiano Ronaldo scoret i går sitt 70. Champions League-mål, og har dermed bare ett mål igjen før han tangerer den tidligere Real Madrid-legenden Raul som den mestscorende i den gjeveste europacupen. Foto: EPA/ANDY RAIN/NTB SCANPIX Vis mer

Liverpools neste kamp kommer mot Hull hjemme på Anfield på lørdag klokka 16.00.

SKADET: Daniel Sturridge har vært ute store deler av sesongen for Liverpool. Torbjørn Flatin tror engelskmannens retur kan være en vitamininnsprøytning for klubben. Her sammen med kaptein Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD / NTB SCANPIX
SKADET: Daniel Sturridge har vært ute store deler av sesongen for Liverpool. Torbjørn Flatin tror engelskmannens retur kan være en vitamininnsprøytning for klubben. Her sammen med kaptein Steven Gerrard. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD / NTB SCANPIX Vis mer