FORTSATT ANFIELD: Liverpool har lagt planene om ny stadion på is i overskuelig framtid. Det betyr at det blir spill på ærverdige Anfield i flere år framover.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul Thomas
FORTSATT ANFIELD: Liverpool har lagt planene om ny stadion på is i overskuelig framtid. Det betyr at det blir spill på ærverdige Anfield i flere år framover.Foto: SCANPIX/AP Photo/Paul ThomasVis mer

Liverpool legger stadionplanene på is

- Må vente til etter finanskrisa.

(Dagbladet.no): På fotballbanen er Liverpool blant de ledende klubbene i Premier League, men på stadionfronten er det milevis opp til klubber som Manchester United og Arsenal.

Der Old Trafford rommer mer enn 76 000 og Emirates Stadium har en kapasitet på over 60 000, er Anfield med sine 45 000 seter og begrensede fasiliteter alt for liten til å være konkurransedyktig.

Ideen om en ny storstue i Stanley Park, bare et steinkast unna Anfield, stammer fra sommeren 2000, men de opprinnelige planene ble skrotet da amerikanerne George Gillett og Tom Hicks kom inn på eiersiden for to år siden til fordel for et mer spektakulært, men vanskeligere realiserbart byggeprosjekt.

Så langt har det blitt med arkitekttegningene av gigantkonstruksjonen i glass og stål, som etter planen skal romme 60 000 tilskuere. Skal man tro klubbledelsen vil det gå mange år før rødtrøyene kan flytte på seg.

- Byggingen av stadion tar til når ustabiliteten i banknæringen tar slutt og de globale finansmarkedene igjen er i balanse, sier Liverpool-direktør Christian Purslow, ifølge nyhetsbyrået AP.
 
I så henseende håper Purslow at den nye arenaen skal stå ferdig innen 2018 dersom Englands VM-søknad skulle føre fram hos Fifa.

- Hovedmålet er å levere et fotballstadion i verdensklasse som alle kan være stolte av - et nytt hjem for klubben i form av en arena med minst 60 000 sitteplasser egnet til å gi en best tenkelig fotballopplevelse, sier Purslow.