Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool leier parkområde i 999 år

Ønsker å bygge nytt stadion.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mens Arsenal tok bruk sitt nye stadion denne sesongen, gjenstår det fortsatt en del formaliteter før Liverpool kan innvie sin nye storstue.

Stikkordet for formalitetene er selvfølgelig penger.


Men i dag falt i alle fall én viktig brikke på plass, da bystyret  i Liverpool aksepterte å leie ut en del av den fredede Stanley Park til fotballklubben.

Liverpool leier parkområdet for 300 000 pund (drøyt 3,6 millioner kroner) i året - og de kan få leie det i 999 år, melder Radio City Liverpool.

Stanley Park er parken som ligger mellom Liverpools Anfield og Evertons Goodison Park, og dette er altså stedet hvor de røde ønsker å sette opp sin nye hjemmearena.

Som en del av arbeidet, vil også området rundt bli renovert.

Hvis finansieringen faller på plass, og alt annet går etter planen, kan Liverpool åpne sitt nye stadion i 2009.

Årsaken til at Liverpool planlegger å bygge nytt, er at klubben trenger større tilskuerkapasitet. Men utbygningsmulighetene rundt Anfield er begrenset.

Et nytt stadion forventes å få en tilskuerkapasitet rundt 60 000, omtrent 15 000 mer enn på dagens stadion.

NYE ANFIELD: I 2002 ble det utarbeidet tegninger som viser hvordan Liverpools nye stadion i Stanley Park kunne bli seende ut. Foto: REUTERS/SCANPIX
NYE ANFIELD: I 2002 ble det utarbeidet tegninger som viser hvordan Liverpools nye stadion i Stanley Park kunne bli seende ut. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer

Si din mening:

•Er stemningen best på nye eller gamle stadioner?