Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool lekte seg Manchester City

Storseier.

 FEIRET:  Coutinho, Firmino, Emre Can og Clyne og jubler etter mål. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Coutinho, Firmino, Emre Can og Clyne og jubler etter mål. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Roberto Firmino og Philippe Coutinho holdt til tider lekestue med City-forsvaret i 4-1-seieren på Etihad Stadium.

De to landsmennene fra Brasil var i storslag i førsteomgangen mot de lyseblå fra Manchester. Kjappe kombinasjoner kombinert med usikkert forsvarsspill fra hjemmelaget, gjorde at laget til Jürgen Klopp ledet 3-0 etter drøye halvtimen.

Liverpool gikk hardt ut fra start og Coutinho stjal ballen fra en uoppmerksom Bacary Sagna etter sju minutter. Han sendte landsmann Firmino gjennom, som slo ballen inn i feltet. Der var City-forsvarer Eliaquim Mangala uheldig og satte ballen i eget nett.

De blåkledde virket rystet etter åpningen, og forsvarsfeilene sto i kø innledningsvis. Martín Demichelis var nestemann i rekken City-spillere til å slå ballen til en motspiller, og nok en gang var den brasilianske duoen Firmino/Coutinho som var arkitektene bak scoringen. Denne gangen byttet de roller, og Firmino slo inn til en umarkert Coutinho som hadde få problemer med å sette ballen i mål til 2-0.

Da Firmino satte inn 3-0 32 minutter ut i kampen etter et angrep tatt ut av læreboka bestående av både hælspark og en glimrende timet gjennombruddspasning i én og samme bevegelse, virket veien tilbake lang for hjemmelaget.

Sergio Agüero tente et lite håp med sin 1-3-redusering etter et fantastisk skudd like før pause.

Etter pause var det meste av finspillet lagt igjen i garderoben. Hjemmelaget styrte spillet og hadde flere sjanser til å redusere. Nærmest kom Agüero, men et tigersprang fra Simon Mignolet hindret scoring. Nære var også Firmino da han etter et nytt mønsterangrep kom han alene med Joe Hart, men den engelske landslagskeeperen holdt sitt lag inne i kampen med en beinparade.

Martin Skrtel satte den endelige spikeren i kista etter 81 minutter da slovaken plukket opp en andreball og banket ballen i mål på halv volley.

Seieren gjør at Liverpool ligger på niendeplass med 20 poeng, mens Manchester City ligger på tredjeplass med 26 poeng.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling