Liverpool lekte seg til første borteseier

Slo Wigan enkelt 4-0.

(Dagbladet.no): Wigan - Liverpool 0-4

Med usle to poeng på sju bortekamper, er det ingen tvil om det er kampene borte fra Anfield som har ført Liverpool ut i et ingemannsland ingen forventet de skulle befinne seg i.

I dag var det endelig duket for den berømte ketsjupflaske-effekten - Liverpool rullet over Wigan og stoppet ikke før det sto 0-4.

Endelig Bellamy

Og det var en førsteomgang for Liverpool-evigheten som sikret tre kjærkomne poeng og ny bortebane-selvtillit.

Utskjelte Craig Bellamy åpnet ballet før timinuttet var spilt da han på en lang Riise-pasning brøytet seg plass og stormet mot mål. Alene med keeper Chris Kirkland bøyde han ballen vakkert i lengste kryss.

Wigan produserte så flere gode scoringsmuligheter, og så ut til å komme til hektene igjen. Før kombinasjonen Gerrard-Bellamy igjen sørget for nettsus på JJB Stadium.

Ballen gikk fram og tilbake inne på Wigans halvdel, før Steven Gerrard fikk slått igjennom Bellamy med en glimrende en-touch-pasning.  Med sin hurtighet sprintet han seg igjen fri og satte kontrollert inn 2-0 under bena på eks-Liverpool målvakt Kirkland.

DAGENS MANN: Craig Bellamy scoret to mål, og bidro sterkt til at Liverpool sikret seg sin første borteseier i Premier League i ettermiddag. Foto:Reuters
DAGENS MANN: Craig Bellamy scoret to mål, og bidro sterkt til at Liverpool sikret seg sin første borteseier i Premier League i ettermiddag. Foto:Reuters Vis mer

- Bellamy har vært meget god på trening denne uka. Etter at han banket inn mål etter mål, gikk jeg bort til ham; «jeg håper du kan gjøre dette på lørdag mot Wigan også», smilte Liverpool-manager Rafael Benitez i følge Sportinglife etter kampen.
 

For etter to mål og en strålende kamp, fortjente Bellamy en dose skryt fra sjefen.

- Han kan være en ny spiller for oss nå, for i denne formen her...da lager han trøbbel for ethvert forsvar. Han hadde noe å bevise, og gjorde det i dag, fastslo den spanske suksess-manageren. 

Men for sulteforete Liverpool-supportere stoppet ikke moroa med to mål. Den var ikke halvveis engang.

Giganten Gerrard

Liverpool-kaptein Steven Gerrard, som leverte en strålende kamp, regisserte fem minutter før pause en mønster-kontring som endte med et glimrende gjennomspill til Bellamy i bakrommet. Waliseren slo ballen rett inn i feltet til Dirk Kuyt, som enkelt kunne bredside inn sitt første bortamål i Liverpool-trøya.

Wigans egen McCulloch sørget for å gjøre førsteomgangs-ydmykelsen total for hjemmelaget. Igjen var Gerrard arkitekten, da et lurt corner-trekk spilte kapteinen fri. Gerrard svingte ballen hardt inn, og McCulloch var uheldig og styrte ballen i eget nett med låret.

4-0 til Liverpool på bortebane i Wigan - og spillerne hadde ikke engang gått til pause!

Liverpool lekte seg til første borteseier

Cruise-kontroll

Andre omgang ble naturlig nok et antiklimaks, selv om Wigan burde redusert. Tidligere Liverpool-spiss Emile Heskey satte blant annet ballen i stolpen.

- Enkelte ganger må man bare være ærlig og si at man møtte et bedre lag. Det var det som skjedde i dag, men det irriterer meg at ikke Liverpool måtte jobbe mer for poengene, sa Wigan-sjef Paul Jewell etter kampen.

Liverpool-manager Rafael Benitez benyttet anledningen til å gi unguttene Danny Guthrie og Gabriel Paletta spilletid.

Det kunne den spanske manageren koste på seg på en kveld hvor Liverpool endelig sikret seg tre poeng på bortebane etter en strålende fotballkamp.

•Din kommentar: Begynner Liverpool klatringa nå?

<B>YDMYKET WIGAN:</B> Dirk Kuyt har akkurat satt inn 0-3 og frustrasjonen synes relativt tydelig på Wigans kroppsspråk.