- Liverpool må beholde Suarez for å slåss om en topp fire-plassering

Rodgers krever at «sønnen» Suarez blir.

 TILBAKE:  Luis Suarez spilte i går sin første kamp for Liverpool i årets sesong. Foto: Mal Fairclough / AFP / NTB Scanpix
TILBAKE: Luis Suarez spilte i går sin første kamp for Liverpool i årets sesong. Foto: Mal Fairclough / AFP / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Luis Suarez har lenge ytret et ønske om å forlate Liverpool. I gårsdagens treningskamp mot Melbourne Victory , var uruguayaneren alt annet enn blid. Han spankulerte rundt med kroppspråk som et sliten og trøtt barn.  Mye tydet på en spiller som ville bort.

Koste hva det koste vil.

Men nå oppfordrer Brendan Rodgers spilleren å bli i Liverpool. Manageren mener sin toppscorer skylder hele klubben å fortsette.

Som en sønn På en pressekonferanse sa Rodgers at han var stolt over den lojaliteten Liverpool og supporterne har vist Suarez gjennom ulike kontroverser.

- Støtten han har fått av supporterne og folket i byen Liverpool har vært enestående. Han mistet mange kamper av ulike årsaker, men supporterne har stått bak ham og virkelig støttet ham som en sønn, sa Liverpools manager ifølge Sky Sports.

Rogers mener Suarez kan betale tilbake støtten gjennom å ikke gå i forhandlinger med Arsenal. Etter at London-klubben la inn et bud på 40 millioner pund kan de fritt diskutere med Liverpools toppscorer.

Psykologisk spill? Liverpool bruker nå alle kort de har tilgjengelig for å beholde Suarez. I går mobbet klubbens eier, John W. Henry, Arsenals bud. I dag går Rodgers ut og sier at Suarez aldri kan glemme støtten han har fått på Anfield.

- Uansett hva de neste ukene bringer vil han alltid huske støtten han har fått. Det er noe du aldri kan glemme, sier Rodgers til Sky Sports.

Det er er hardt spill. Liverpool kjemper om å kommer seg til Champions League. Klubben avslo Arsenals siste bud, og skal forlange rundt 50 millioner pund før de vurderer å selge.

Blir satt tilbake For å greie CL-drømmen må de beholde Suarez, mener Øyvind Alsaker.

- Han må bli hvis de skal slåss om en topp fire-plassering. Hvis Suarez drar, begynner de på nytt igjen. Det her er år to av Rodgers' prosjekt i Liverpool.  Han gjorde noen gode kjøp i vinter, planen var å bygge videre nå. Å miste Suarez vil være et lang skritt tilbake for Liverpool, sier TV2-eksperten.

For selv om det er en vanvittig sum Liverpool kommer til å innkassere på et salg, mister de sin aller beste spiller. Det er ikke bare å hente igjen nye toppspillere, mener Alsaker. Derfor liker  TV2-eksperten at Liverpool nå spiller «hardball».

- Det kan gå begge veier. Men Liverpool har gode kort på hånda. Suarez signerte en ny kontrakt med klubben, som binder ham i mange år. Det her kan bli en ny Modric-sak, hvor Suarez må bli litt lenger mot sin vilje.  Det er en fascinerende suppe, sier Alsaker.

 MÅ BLI:   Øyvind Alsaker tror det blir en tøff sesong for Liverpool uetn Luis Suarez. . 
Foto: Morten Holm / SCANPIX
MÅ BLI: Øyvind Alsaker tror det blir en tøff sesong for Liverpool uetn Luis Suarez. . Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer