Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool må trolig flytte fra Anfield

Utbyggingsplanene står på stedet hvil.

FLYTTER TROLIG FRA ANFIELD: Liverpools planer om utbygging av Anfield står på stedet hvil. Nå ser det ut til at klubben må bygge nytt stadion for å få plass til flere tilskuere. Foto: EPA / LINDSEY PARNABY
FLYTTER TROLIG FRA ANFIELD: Liverpools planer om utbygging av Anfield står på stedet hvil. Nå ser det ut til at klubben må bygge nytt stadion for å få plass til flere tilskuere. Foto: EPA / LINDSEY PARNABY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpools planer om utbygging av Anfield står på stedet hvil. Nå ser det ut til at klubben må bygge nytt stadion for å få plass til flere tilskuere.

På Liverpools nettsted har klubben lagt ut en pressemelding hvor de beskriver sin frustrasjon over nåværende situasjon.

Målet er å utvide hjemmearenaen Anfield med 16.000 seter til drøyt 60.000. I utgangspunktet burde det være en grei sak, men etter ni måneder med intens jobbing er man fortsatt ikke nærmere en løsning.

- Mye jobb er blitt lagt ned sammen med arkitekter, konsulenter, byråd og andre eksperter. Vi vil øke kapasiteten og samtidig ivareta miljøet og atmosfæren som gjør Anfield unik. Men eiendomsoppkjøp og miljømessige- og lovmessige spørsmål gjør dette umulig nå, forteller administrerende direktør Ian Ayre.

Et alternativ er å bygge en ny arena som skal huse tilnærmet samme antall tilskuere som ved en eventuell ombygging. Denne løsningen koster betraktelig mer, men Liverpool er desperate etter å gi fansen et svar rundt planene.

- Det er synd at vi ikke er i stand til å finne en mer levedyktig økonomisk mulighet. Samtidig er vi forpliktet til å finne en best mulig langsiktig løsning, sier Ayre.

- Realiteten er dessverre at debatten og diskusjonen rundt et nytt stadion har pågått i mange år. Det skaper frustrasjon og usikkerhet i lokalsamfunnet. Selv om vi fullt og helt støtter klubben, må vi snart ta en avgjørelse på vegne av folket i Liverpool, kommenterte byrådsleder Joe Anderson.

(NTB)