Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool må vinne

Champions League kan ende med gresk tragedie.

Etter 0-1-tapet for Monaco er Liverpool nødt til å slå Olympiakos hjemme på Anfield i siste kamp i gruppespillet onsdag. Grekerne topper gruppe A med 10 poeng, Monaco har 9 og Liverpool 7.

Et tap kan få store konsekvenser. De britiske tabloidavisene har de siste dagene flommet over av rykter om at landslagsspiller Steven Gerrard går til Chelsea eller en annen storklubb dersom Englands mestvinnende klubb ikke vinner noe denne sesongen.

Stadig nye vendinger i saken om en overtakelse av klubben, samt snakket om en eventuell banedeling med Everton, gjør at Liverpool-fansen har spennende dager i vente.

Slaget om Mersey

Saken blir ikke bedre av at byrival Everton ligger på en svært overraskende 3. plass i serien, et lite hav foran sine røde konkurrenter. På Goodison Park lørdag kan Liverpool-fansen få enda en nedtur, og 2-1-seieren over Arsenal nylig vil bli et fjernt minne.

Men først venter altså Olympiakos med de farlige brassene Rivaldo og Giovanni.

Mens skaderammede Liverpool må vinne, trenger Olympiakos bare uavgjort for å sikre plass i cupspillet. Men trener Dusan Bajevic sier laget hans ikke kommer til å legge seg bakpå.

- Jeg ønsket helst å slippe Liverpool i siste kamp. For oss starter cupspillet onsdag, og vi kommer ikke til å gå for 0-0. Det er ikke vår stil, sier Bajevic.

Må unngå baklengs

Vinner Monaco og den greske serielederen scorer på Anfield, må Liverpool vinne med to måls margin for å gå videre. Laget til Rafael Benitez har bare scoret tre mål på fem kamper i turneringen, men håper å få tilbake Milan Baros etter skade.

Steve Finnan innrømmer at 3. plass og spill i UEFA-cupen vil være en stor nedtur.

- Vi har stor respekt for UEFA-cupen, men det eneste som betyr noe for oss er å gå videre i mesterligaen, sier Finnan til Liverpool Echo.

(©NTB)

PÅ TYGGA: John Arne Riise kan vente seg flere tøffe dueller i kveld. Her får han en kilevink av Monacos Shabano Nonda.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media