DET KUNNE VÆRT ENKLERE: Han har flyt på banen, men ikke i trekningene. Manchester United trakk Barcelona i kvartfinalen i Champions League. Camp Nou gir sikkert Ole Gunnar Solskjær gode minner, men det var ikke dit han ønsket seg denne gangen. Foto: Alfonso Jimenez Rex/Shutterstock
DET KUNNE VÆRT ENKLERE: Han har flyt på banen, men ikke i trekningene. Manchester United trakk Barcelona i kvartfinalen i Champions League. Camp Nou gir sikkert Ole Gunnar Solskjær gode minner, men det var ikke dit han ønsket seg denne gangen. Foto: Alfonso Jimenez Rex/ShutterstockVis mer

Mareritt-trekning for United og Solskjær

Liverpool-Manchester United trenger et nytt Solskjær-mirakel på Camp Nou

Ole Gunnar Solskjærs vei til Madrid og en eventuell finale går via gamle trakter og Liverpool. Dit er det veldig langt.

  • Ajax – Juventus
  • Liverpool-Porto
  • Tottenham-Manchester City
  • Manchester United-Barcelona

DET VAR IKKE romantikk og 20 år gamle minner fra arenaen som skapte 20LEGEND han var ute etter, det var en god trekning.

Det fikk han ikke.

Mens vi andre fikk et bitte lite håp om kampen over alle kamper i 2019.

Liverpool mot Manchester United i en semifinale.

OLE GUNNAR SOLSKJÆR og Manchester United trakk Lionel Messis meget sultne Barcelona. Ser du bort ifra Juventus og Manchester City kunne det knapt blitt tøffere. Og nei, jeg har ikke glemt eller oversett Norges største fotballklubb, Liverpool, i den kategorien, men Manchester United-Liverpool ville vært i en helt annen avdeling enn vanskelig.

Det ville vært en fest.

Et sjeldent drama i anglofile A/S Steinrøysa.

BARCELONA ER SELVFØLGELIG favoritter mot Manchester United over to kamper. Akkurat slik Arsenal var favoritter i FA-cupen på Emirates (3-1 United), Chelsea var det i den samme turneringa på Stamford Bridge (2-0 United) og ikke minst Paris Saint-Germain var det i Paris etter 2–0 på Old Trafford (3-1 United). Så selv om Ole Gunnar Solskjærs Manchester United ikke har glid i trekningene, har de vist å ha marginene og viljen til aldri å gi opp på sin side i kampene.

Manchester United er blitt Manchester United igjen under Ole Gunnar Solskjær.

De som mener PSG-triumfen for halvannen uke siden var tidenes ran, deriblant en svensk Viasat-ekspert med sterke meninger, kan ikke ha sett Champions League-finalen som gjorde Ole Gunnar Solskjær til tidenes mest omtalte og berømte nordmann.

Det var ran det.

3–1 over PSG etter en tvilsom VAR-avgjørelse var til sammenlikning bare et simpelt tyveri.

JUVENTUS OG LIVERPOOL er allerede i semifinalen om du spør ekspertene. De vant i hvert fall trekningen, derom hersker ingen tvil. Mens Tottenham-Manchester City kan gå begge veier og Ole Gunnar Solskjærs massive utfordring holdes på semifinale-gløtt på grunn av de 18 siste kampene.

Kommer du ut på topp etter 0–2 hjemme mot Paris, kan du velte Barcelona også.

OM SÅ SKJER, og vi alle tror at Liverpool slår Porto, har vi kampen over alle kamper i semifinalen. Manchester United og Liverpool er i hvert fall trukket til å møte hverandre om kvartfinalene går deres vei. Det er alltid lov å håpe. Og denne gangen tror jeg til og med Liverpool-røde nordmenn – kan hende også de som hater alt og som med etterpåklokskapens deilige og selvfølgelige rett sender mail og sier jeg er en idiot fordi jeg mente 830 millioner kroner for Virgil van Dijk fra Southampton til Liverpool var en pris å bli kvalm av – "han er jo verdens beste midtstopper din undermåler (!), med ei mil" – håper på en viss United-suksess.'

Barcelona er tross alt, i hvert fall per dato, et større finalehinder enn Manchester United.

SIST MANCHESTER UNITED møtte Barcelona i Champions League ble de rundspilt. Det var på Wembley i 2011. I finalen. Og er det noe som sitter dypt i minnet ut over Barcelonas totale dominans, så er det pressekonferansen etter kampen.

Da Sir Alex Ferguson, som normalt ikke var å snakke til etter et tap, bare strakk hendene i lufta og gratulerte verdens desidert beste fotballag med seieren

Barcelona er ikke der nå.

Men etter tre strake Real Madrid-triumfer siden de selv vant trofeet tilbake i 2015, er det dit de ønsker seg fortest mulig.