Liverpool med festfotball: - Briljant

Jürgen Klopps mannskap gikk ut i hundre og så seg aldri tilbake på Anfield. - Det var fantastisk, sier tyskeren.

STORSPILL: Liverpool imponerte mot Arsenal i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
STORSPILL: Liverpool imponerte mot Arsenal i kveld. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Liverpool - Arsenal 3-1 (1-0)

De to eneste lagene med seks poeng på de to første kampene i Premier League møttes til duell i kveld.

Liverpool var på forhånd klare favoritter, for Arsenal har slitt fryktelig mot de øvrige topp 6-lagene de siste årene. Unai Emerys mannskap hadde ikke vunnet på Anfield i ligaen siden mars 2012.

Og den marerittrekka ble forlenget i kveld.

- Vi er skuffet over resultatet, men vi kan ta positive ting fra kampen. Vi lå litt dypt, men vi hadde også muligheter til å score, sier Unai Emery til Sky Sports.

Liverpool gjorde stort sett som de ville etter den forløsende 1-0-scoringen før pause, og vant til slutt 3-1 etter to scoringer av Mohamed Salah, som nærmest latterliggjorde David Luiz på Anfield.

- Det var briljant fra mannskapet mitt så tidlig i sesongen. Det var var fantastisk. Det var en forestilling full av kraft, energi, grådighet og lidenskap, noe jeg tror du må ha mot lag som Arsenal, sier Jürgen Klopp til Sky Sports.

Tyskeren var overrasket over at Arsenal spilte med en diamant på midtbanen.

- Vi var litt overrasket over systemet deres. Vi visste ikke at de skulle spille med en diamant, men vi snudde om og klarte oss veldig bra, sier Klopp.

Liverpool styrte store deler av kampen, men de siste ti minuttene slo Arsenal tilbake med et trøstemål i en god periode.

- Vi styrte kampen fullstendig i 80 minutter. Vi er ikke Disneyland, vi trenger ikke glede alle hvert sekund, sier Klopp om den «svake» perioden mot slutten.

Stanget inn ledelsen

Hjemmelaget gikk som vanlig ut i hundre under Klopp, mens Arsenal fikk rom å kontre i utover i omgangen.

Liverpools sisteskanse Adrián har mildt sagt hatt en rufsete start som vikar for Alisson Becker i Premier League. Mot Southampton sist forærte sisteskansen hjemmelaget en scoring, og i dag kunne han fort gjort det samme mot Arsenal.

Adrián stormet ut på et oppspill, men klarerte ballen rett i beina på Pierre-Emerick Aubameyang, som skjøt like over mål. Dermed slapp Liverpool med skrekken.

Begge lag fikk noen solide sjanser før hvilen, men det var en midtstopper som til slutt fikk hull på byllen for hjemmelaget.

Joël Matip steg høyest på en corner fra Trent Alexander Arnold, og stanget ballen forbi Bernd Leno med rå kraft. Fortjent ledelse etter at sjansestatistikken viste 12-3 favør de røde.

Straffescoring

Det var Arsenals 23. baklengs mot Liverpool på de siste sju kampene. London-laget er også det eneste laget som har kommet tilbake etter å ha ligget under på Anfield i ligaen tre ganger tidligere, skriver BBC.

Et lite håp i hengende snøre, som ble slukket tre minutter ut i hvilen.

Med VAR (videodømming) i Premier League, er det ikke så lurt å holde i drakta slik David Luiz gjorde mot Mohamed Salah i boksen. Dommeren trengte ikke hjelp av dommerne i bua, men blåste resolutt i fløyta og ga også den tidligere Chelsea-stopperen det gule kortet.

- Galskap av Luiz - og det er der han kan være en byrde. Han kunne like gjerne gått fram til Arsenal-manager Unai Emery og revet opp taktikken hans for andre omgang foran ham. Patetisk, sier BBCs Phil McNulty.

Salah gikk fram til krittmerket selv, og hamret ballen i vinkelen, utagbart for Leno.

Og duoen skulle igjen havne i en duell da Salah mottok et langt oppspill på høyrekanten. Egypteren rundet Luiz på elegant vis, og midtstopperen våget nok ikke felle ham på grunn av det gule kortet. Det endte med at Salah banket inn sin andre scoring for kvelden.

- For et mål. Det er helt magisk, mente tidligere Liverpool-back Alan Kennedy i BBC-studio.

Arsenal fikk sitt trøstemål da innbytter Lucas Torreira kranglet ballen i mål noen minutter før slutt etter en svak klarering av Liverpool.

Med seieren troner Liverpool alene på toppen av Premier League-tabellen med tre seire på tre kamper.