<strong>KNIVEN PÅ STRUPEN:</strong> Liverpools sjanser til en topp-fire-plassering i Premier League virker små, men laget kan fortsatt sikre sølvtøy denne sesongen. Skal det bli en realitet, må Blackburn slås i onsdagens omkamp i FA-cupen.
Foto: Reuters / Philip Brown
KNIVEN PÅ STRUPEN: Liverpools sjanser til en topp-fire-plassering i Premier League virker små, men laget kan fortsatt sikre sølvtøy denne sesongen. Skal det bli en realitet, må Blackburn slås i onsdagens omkamp i FA-cupen. Foto: Reuters / Philip Brown Vis mer

Liverpool med kniven på strupen. FA-cupen kan redde sesongen

Møter Blackburn til omkamp i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Liverpools sjanser til en topp-fire-plassering i Premier League virker små, men laget kan fortsatt sikre sølvtøy denne sesongen. Skal det bli en realitet, må Blackburn slås i onsdagens omkamp i FA-cupen.

Klubben fra mesterskapsserien kjempet seg til 0-0 på Anfield i mars, og får sjansen til å slå ut Liverpool på hjemmebane.

- Det er en sjanse til å få opp stemningen på Ewood Park, og kampen bør minne alle om årene i Premier League. Vi har gjort det bra på hjemmebane mot lag fra toppdivisjonen, sier Blackburn-manager Gary Bowyer.

For Liverpool handler det om å redde en svært skuffende sesong. Etter fjorårets annenplass i ligaen, skulle laget ta sitt første seriegull på 25 år. Slik gikk det ikke, og i stedet ser Liverpool ut til å gå glipp av en plass i mesterligaen.

- Å vinne cupen kan redde sesongen vår. Det er veldig viktig å ha det som mål. Vi må slå tilbake etter det som skjedde mot Arsenal, og sikre resultatet vi er avhengig av, sier Philippe Coutinho.

Har endret systemet Den lille brasilianeren har vært Liverpools kanskje beste spiller denne sesongen, men altfor mange rødkledde har sviktet. Manager Brendan Rodgers innrømmer at han fortsatt ikke har knekt koden offensivt.

- Vi prøver fremdeles å finne en løsning framover på banen. Det handler om å finne ut hva som passer spillerne. Vi har hatt mange spillere ute, og har endret systemet til noe som passer dem, sier manageren.

Rodgers hadde stor suksess med å endre til et 3-4-3-system i vinter etter den svake seriestarten, men laget kom kraftig ned på jorda da de tapte for Manchester United og Arsenal de siste ukene.

Liverpools største problem har vært å score. Sist sesong scoret Luis Suárez og Daniel Sturridge 52 seriemål til sammen. Suárez ble som kjent solgt til Barcelona i fjor sommer, mens Sturridge har vært skadd stort sett hele sesongen.

Tre på seks mål Spissene Rodgers hentet i fjor sommer, Mario Balotelli og Rickie Lambert, har mildt sagt skuffet stort. Balotelli later til å være ustyrlig for hvilken som helst manager, mens Lambert rett og slett ikke ser ut til å være god nok til å spille for klubben.

Steven Gerrard, Jordan Henderson og Raheem Sterling er klubbens toppscorere i serien med seks mål hver.

- Tre spillere på seks mål er realiteten for oss, og vi må finne en løsning, sier Rodgers.

Liverpool har sju seirer i FA-cupen, den siste tilbake i 2006. Blackburn har vunnet cupen seks ganger, men man må helt tilbake til 1928 for å finne den siste.

Vinneren av onsdagens omkamp møter Aston Villa i semifinalen på Wembley 18. april.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer