<strong>OVERLEGNE:</strong> Liverpool lekte med Hull. Foto: Scanpix
OVERLEGNE: Liverpool lekte med Hull. Foto: Scanpix Vis mer

PREMIER LEAGUE

Liverpool med ny maktdemonstrasjon, da «Dio» ble ofret og Henriksen debuterte

Vant 5-1 mot Hull. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Hull 5-1 (3-0)

(Dagbladet): Etter den imponerende 4-3-seieren over Arsenal i serieåpningen, gikk Liverpool på et overraskende tap mot Burnley helga etter. Det gjorde mange av Merseyside-klubbens supportere forundret, men prestasjonene i etterkant tyder på at nederlaget inntil videre kan betegnes som et arbeidsuhell.

For i ettermiddag viste et dynamisk Jürgen Klopp-mannskap igjen frem ferdigheter som motstanderen ikke kunne stå imot. Allerede etter 17 minutter scoret brennheite Adam Lallana, før James Milner (2), Sadio Mané og Philippe Coutinho ordnet en oppsiktsvekkende 5-1-triumf.

Dio ble ofret

For Hulls del handlet oppgjøret nesten i sin helhet om å forsvare eget mål. Liverpools angrepsbølger kom jevnlig og var aldri mer enn sekunder unna.

Etter en halvtime klarte Ahmed Elmohamady også å skape unødvendig mye trøbbel for gjestene, da høyrebacken stoppet et skudd fra Coutinho med hånda. Det mente dommer André Marriner burde straffes med rødt kort og det som skulle bli et av to forsøk fra ellevemeteren i løpet av kampen for Milner.

Elmohamadys inngripen innebar også en tidlig dusj for Adama Diomande, som ble ofret før pause av trener Mike Phelan for annen kamp på rad - til fordel for mer defensivt anlagte David Meyler. Sammen man banket også inn en redusering på en sjelden Hull-dødball i andre omgang.

<strong>BYTTET UT FØR PAUSE:</strong> En tydelig skuffet Adama Diomande fikk ikke fullføre kampen mot Liverpool. Foto: Scanpix
BYTTET UT FØR PAUSE: En tydelig skuffet Adama Diomande fikk ikke fullføre kampen mot Liverpool. Foto: Scanpix Vis mer

En slags trøst, sett med norske øyne, var at Markus Henriksen fikk debutere i Premier League 17 minutter før slutt.

Drømmestart på «nye» Anfield

Men det var ikke bare Phelan som måtte ta tøffe avgjørelser. Liverpools offensive spillere har funnet storformen samtidig. I dag fikk det Klopp til å vrake Daniel Sturridge fra start, mens Roberto Firmino fikk tillit på topp.

Etter å ha kommet inn midtveis i andre omgang, ville Sturridge vise Klopp at tyskerens avgjørelse var feil. Og bare sekunder seinere driblet han seg forbi Hull-forsvarer Andrew Robertson og ble felt, noe som resulterte i Milners andre scoring for dagen.

Med 5-1-seieren har Liverpool fått en fantastisk start på «nye» Anfield og ligger på en foreløpig tredjeplass i serien, fem poeng bak tetlaget Manchester City.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer