FORTVILTE: Newcastle var dødelig effektive mot et sjansesløsende Liverpool. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB Scanpix
FORTVILTE: Newcastle var dødelig effektive mot et sjansesløsende Liverpool. Foto: Carl Recine / Reuters / NTB ScanpixVis mer

Liverpool spilte 1-1 mot Newcastle

Liverpool med poengtap mot gamletreneren: - De er igjen sin verste fiende bakover

Rafael Benitez står i historiebøkene til Liverpool. Søndag stjal spanjolen poeng fra gamleklubben, men det skal Liverpool først og fremst ha æren for.

  • Newcastle - Liverpool 1-1 (1-1)

(Dagbladet): - Rafael Benitez. Nå Newcastle-manager, men i seks sesonger Liverpool-sjef. En sjef som sto for det største øyeblikket i moderne tid for Liverpool i Istanbul i 2005, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker før kampen.

Spanjolens Liverpool var bunnsolid bakover. I løpet av hans seks sesonger slapp Liverpool inn 30,5 mål i snitt i Premier League.

Den mer offensive Jürgen Klopp slapp inn 46 mål i snitt i 15/16- og 16/17-sesongen. Da skal det nevnes at tyskeren tok over for Brendan Rodgers i begynnelsen av oktober i 2015.

Før kampen fortalte sesongens sjansestatistikk at Liverpool var Premier Leagues mest skapende lag. Samtidig hadde de røde sluppet inn elleve mål på seks kamper - ti av disse på bortebane.

Denne tendensen skulle igjen vise seg

- Klopp er vantro

Liverpool tok raskt kontrollen på kampen og etter 23 minutter spilt fikk de tre gigantiske sjanser til å gå opp i ledelsen.

Først flikket Georginio Wijnaldum ballen på innsiden av krysstanga. Deretter ble en avslutning av Dejan Lovren reddet på strek. Deretter smalt Sadio Mané returen i nettveggen.

- De har hatt så mange avslutninger i Premier League denne sesongen, Liverpool. De har scoret så få mål, sa TV 2s kommentator Øyvind Alsaker om trippelsjansen.

Før denne kampen hadde Liverpool tjue skudd i snitt per kamp - flest av samtlige lag i Premier League.

- Newcastle er heldige - Klopp er vantro da han ser sjansene gutta hans spolerer, sa Alsaker da en fortvilet Klopp ble vist på tv-skjermen.

Saken fortsetter under lenken.

Perle av Coutinho

Like etter skulle derimot Liverpool få høre nettsus.

Philippe Coutinho tok imot en klarering og dro seg innover Newcastles banehalvdel. Deretter la han ballen til rette og banket kula i nærmeste kryss fra omkring 22 meters hold. Et himmelsk mål, ifølge Alsaker.

- Philippe Coutinho scorer nok et drømmemål for Liverpool fra distanse.

Jubelen skulle derimot ikke vare lenge.

En ball ble spilt gjennom Liverpool-forsvaret til Joselu. Spanjolen fosset mot Liverpool-målet med midtstopper Joel Matip på slep. Kameruneren fikk satt inn en desperat takling, men ballen gikk inn i spissen, trillet forbi keeper Mignolet og i mål.

- Joselu er sist på den. Scoringen er hans. Så enkelt kan det være å score mål på dette Liverpool-laget. De scorer første gang de nærmer seg målet til Mignolet, konkluderte Alsaker.

- De er igjen sin verste fiende bakover, oppsummerte TV 2-ekspert Brede Hangeland i studio i pausen.

Nye kjempesjanser

Allerede fem minutter ut i andre omgang fikk Liverpool to eventyrlige muligheter til å ta tilbake ledelsen.

En miss av Ciaran Clark ga Daniel Sturridge muligheten alene med keeper. Rob Eliott reddet derimot forsøket til engelskmannen med en beinparade. Mohamed Salah var først på returen, men egypteren satte ballen over mål.

- Nok en gang slurver Liverpool i det avgjørende øyeblikket. Nok en gang spolerer de en gyllen mulighet til å straffe motstanderen, sa Alsaker.

Liverpool satte inn både Roberto Firmino, Dominic Solanke og Alex Oxlade-Chamberlain for å jage en seier, og sistnevnte skulle like før slutt få en svær mulighet til å ta med seg alle poengene hjem til Beatles-byen.

Moreno fikk reddet en ball fra å gå over dødlinja. Den spanske backen smalt ballen inn på bakre stolpe. Der stupte Chamberlain fram, men ballen gikk en halv meter over.

- Han river seg i håret, Jürgen Klopp, beskrev Alsaker.

På overtid fikk Mohamed Diame en gigantisk mulighet etter dødball, men Lovren fikk blokkert forsøket.

Dermed ble det poengdeling på St. James' Park.