GOD STATISTIKK: Jürgen Klopp og Liverpool har strålende statistikk mot topplagene i Premier League. Foto: NTB Scanpix
GOD STATISTIKK: Jürgen Klopp og Liverpool har strålende statistikk mot topplagene i Premier League. Foto: NTB ScanpixVis mer

Liverpool mot topplagene

Liverpool med strålende statistikk mot topplagene. Det gir selvtillit mot storkampen

Gullkandidatene Manchester City og Liverpool møtes i Manchester lørdag. Liverpool kan ha trygghet i at laget har prestert mot rivalene under Jürgen Klopp.

Tall fra statistikktjenesten Opta viser at Merseyside-laget kun har tapt én av sine 22 siste kamper mot de sju beste Premier League-lagene fra forrige sesong, skriver Teamtalk.

Jürgen Klopp har ledet laget sitt til tre seirer av fire mulige mot City i serien siden han kom til klubben. Den fjerde kampen endte uavgjort.

Philippe Coutinho kan være tilbake for Liverpool til bortemøtet i Manchester. Brasilianeren ble koblet til Barcelona i sommer, men sagaen endte med at han til slutt ble værende på Merseyside. Spørsmålet er nå hvordan bortefansen tar imot midtbanestjernen.

Klopp-ros

City og Liverpool har begge sju poeng etter sine tre første seriekamper denne sesongen. Anfield-laget hentet nylig Alex Oxlade-Chamberlain, og den fotrappe engelskmannen kan få sin debut mot Pep Guardiolas utvalgte. «Ox» roser sin nye manager før storkampen.

– Klopp har et spesielt bånd med spillerne. I tillegg inspirerer det meg å se hvordan han ønsker å spille fotball. Det var en av hovedårsakene til at jeg ønsket å komme til Liverpool, sier den tidligere Arsenal-spilleren.

– Du ser lidenskapen til Klopp. Du ser hvor mye han bryr seg om fotball. Det er definitivt et stort pluss, legger han til.

– Lykke til

Arsenal-manager Arsène Wenger depper ikke over at klubben solgte Oxlade-Chamberlain til Liverpool.

– Vi ønsker ham alt godt og lykke til. Av og til må man ta avgjørelser, og dette var et slikt tilfelle. Vi var nødt til å selge noen før overgangsvinduet stengte. Alex er en veldig god spiller, men dette åpner døren for andre, sier franskmannen, ifølge Sky Sports.

Arsenal har fått en tung start på sesongen. London-laget har tre poeng etter ni kamper, men Wenger vil ikke høre snakk om krisestemning.

– Jeg klarer aldri å forstå hva en krise er. Er det en krise hver gang man taper en fotballkamp? Jeg velger å fokusere på det som ligger foran oss. Kvaliteten i prestasjoner kan endre seg fra en uke til den neste. Jeg elsker og tror på spillerne mine. Nå trenger vi fansens hjelp, sier Wenger.

Arsenal tar imot Joshua King og Bournemouth i serien lørdag.

(NTB)