STOKES ENESTE SKUDD PÅ MÅL: Og det hamret Jonathan Walters hardt og høyt midt i mål.   Foto: REUTERS/Eddie Keogh
STOKES ENESTE SKUDD PÅ MÅL: Og det hamret Jonathan Walters hardt og høyt midt i mål. Foto: REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Liverpool misbrukte fem sjanser på ti sekunder

Stoke traff mål én gang og scoret kampens eneste mål.

Stoke - Liverpool 1-0

(Dagbladet): Liverpool har vist seg som en seriøs topp fire-kandidat i serieåpningen, og de største optimistene har så smått begynt å håpe på tittelkamp allerede denne sesongen.

I ettermiddag var de spillemessig overlegne borte mot Stoke, og i store deler av 2. omgang var det spill mot ett mål. Men til tross for at Kenny Dalglish kjørte inn hele sitt offensive artilleri - med Suarez, Carroll, Bellamy og Downing samtidig - lyktes det ikke å trenge gjennom muren av Stoke-spillere.

Og helt bakerst sto en glimrende Asmir Begovic, som til tross for Jonathan Walters' vinnermål ble en slags matchvinner på Britannia.

Fem sjanser på 10 sekunder
Midtveis i 2. omgang fikk Liverpool fem (!) sjanser til å score i løpet av 10-15 sekunder da Jordan Henderson kom alene gjennom. Begovic rykket ut på 14 meter og reddet forsøk nummer én, deretter stoppet han returforsøket fra Henderson før forsvarsspillerne kom støttende til da 180-millionersmannen prøvde lykken en tredje gang.

Sjanseorgien var imidlertid ikke over:

Charlie Adam meldte seg på og fyrte løs fra 20 meter, andreballen plukket han med seg selv inn i feltet, men der var Begovic og avverget med en beinparade.

Sterkt av Begovic, men tilsvarende svakt av Liverpool.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoke sluttet helt å angripe de siste 20 minuttene, og Luis Suarez ledet bortetroppene i jakten på en utlikning. Men det var dagen da marginene var imot den kvikke Liverpool-spissen, og resten av lagkameratene hans.

Fire minutter på overtid fikk Suarez en gyllen mulighet til å redde det ene poenget, da Begovic for en gangs skyld fomlet i feltet. Men fra 10-11 meter satte han ballen svakt utenfor.

Ropte på straffe flere ganger
Liverpool fikk heller ingen hjelp av dommer Mark Clattenburg. To, tre ganger ropte gjestene på straffe, ikke minst da Matthew Upson stanset et Suarez-innlegg med overarmen like før slutt. 

Suarez løp ut til linjedommeren og skrek ut sin irritasjon, og ved kampslutt var både Jamie Carragher og Pepe Reina borte hos Clattenburg.

Carragher forårsaket for øvrig straffen som Stoke scoret på i 1. omgang, da han la armen rundt livet på Walters og holdt i litt for mange sekunder.

Walters tok selv straffesparket og måket ballen høyt og hardt midt i mål - utakbart for Pepe Reina.

Det var Stokes eneste skudd på mål i løpet av kampen.

OPPGITT: Kenny Dalglish hadde mange grunner til å fortvile på sidelinja - både over Liverpools sjansesløseri og dommer Mark Clattenburgs straffevegring. Foto:    REUTERS/Eddie Keogh
OPPGITT: Kenny Dalglish hadde mange grunner til å fortvile på sidelinja - både over Liverpools sjansesløseri og dommer Mark Clattenburgs straffevegring. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer