Liverpool misset mot Newcastle

Michael Owen scoret sitt første for sesongen og alt lå an til tre poeng for Liverpool. Men Newcastle kom tilbake og scoret to kjappe til 2-2 mot slutten.

Seieren betyr Tottenham fortsatt topper tabellen i England. Liverpools ene poeng betyr at de er på 3. plassen de hadde før kampen mot Newcastle.

John Arne Riise scoret mot Blackburn sist onsdag, men mot Newcastle var ålesunderen igjen plassert på benken. Ikke ble han satt inn i løpet av kampen heller, og det er lenge siden Liverpool-manager Gérard Houllier ikke har gitt Riise spilletid i det hele tatt i løpet av nitti minutter.

Liverpool burde ha kanskje ha vunnet mandag. Hjemmelaget hadde rundt 25 kvalifiserte avslutninger, men effektiviteten var det så som så med. Michael Owen var blant dem som sløste mest. Landslagsspilleren hadde flere sjanser før pause, men maktet ikke å score i det som ble en god og sjanserik fotballkamp med fart og spenning gjennom 90 minutter. Liverpool var det klart beste laget før pause.

Etter 53 minutter ble det 1-0 ved tyskeren Dietmar Hamann. Hamann scoret med venstrefoten fra rundt 12 meter. 20 minutter senere la Michael Owen på til 2-0. Målet kom på straffespark etter at finnen Sami Hyypiä ble revet ned i feltet.

Men som så ofte før kom Newcastle sterkt tilbake mot slutten. Craig Bellamy kom inn som innbytter etter 63 minutter sammen med Laurent Robert. Robert sendte pasningen til Bellamy som igjen fant Gary Speed. Speed bommet ikke for omtrent åpent mål fra kloss hold og dermed 2-1. To minutter før full tid var det Alan Shearer som fastsatt sluttresultatet til 2-2. Mot slutten kom det ytterligere et par sjanser til begge lag, men det endte 2-2.

(NTB)

SCORER: Liverpools Dietmar Hamann putter ballen i mål mens Titus Bramble forsøker å stanse ham.