Liverpool mot Barcelona

Og Carew mot Roma. Se Champions League-trekningen!

(Dagbladet.no): Snakk om mestermøte.

John Arne Riise og Liverpool trakk i dag Barcelona i åttendelsfinalen i Champions League. Det betyr mester fra 2006 mot mester fra 2005.

- Vi er de regjerende mesterne så det blir blir en en helt spesiell kamp mellom de to lagene, sier Barcelona-president Joan Laporta til Antena 3-TV.

Spaniere mot spansk lag

Han tror på en tøff kamp, ikke minst fordi Liverpool-gutta har fysikken i orden.

- De har også spillere vi kjenner godt, Luis Garcia har vært hos oss også Xabi Alonso. Men alle som møter oss er utfordrere, sier Barca-sjefen.

Liverpool-sekretær Bryce Morrison sier til Sky Sports at klubben ikke kunne fått en større match enn møtet med katalanerne.

- Vi håper vi kan gå hele veien, og vi starter med en storkamp. Når du er kommet så langt som dette kan du bare trekke store klubber, og vi ser fram mot det med stor tro på oss selv, sier Morrison.

MESTERNE BRAKER SAMMEN: Ronaldinho og Barcelona-gjengen starter hjemme mot Liverpool og John Arne Riise. Nordmannen er muligens glad for at Ronanldinho spiller på venstrekanten, ikke høyre. Foto: Scanpix/Reuters
MESTERNE BRAKER SAMMEN: Ronaldinho og Barcelona-gjengen starter hjemme mot Liverpool og John Arne Riise. Nordmannen er muligens glad for at Ronanldinho spiller på venstrekanten, ikke høyre. Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

Ingen lett trekning for noen av lagene, men så var det knapt et dårlig lag blant navnelappene i bollene i Nyon i ettermiddag.

Ny Lille-kamp

Hvis det kan sies at noen var heldige med trekningen, så er det kanskje Manchester United. Ole Gunnar Solskjær og gjengen fra Old Trafford fikk franske Lille som motstander, med hjemmekamp sist.

På den annen side, Lille fikset seier hjemme og uavgjort borte mot United i gruppespillet forrige sesong.

- Vi får håpe vi gjør det bedre nå, sier United-sekretær Ken Merritt til Eurosport.

United-sjef Alex Ferguson mener det franske laget møter et helt annet United denne gangen.

- Vi har et fremadstormende lag, som bare blir bedre og bedre. Vi ser fram mot kampene. Å komme så langt er fantastisk, og vi er mye bedre enn i fjor. Jeg er sikker på at dette blir to flotte kamper, sier Ferguson.

Carew tilbake på Olympiastadion

MØTER GRUPPETOER: John Carew og Lyon møter Roma, gamleklubben til nordmannen, Foto: Scanpix/Reuters
MØTER GRUPPETOER: John Carew og Lyon møter Roma, gamleklubben til nordmannen, Foto: Scanpix/Reuters Vis mer

De franske mesterne i Lyon skal opp mot Roma. For John Carew blir det et gjensyn med klubben han var utlånt til for tre sesonger siden.

Også manager Jose Mourinho i Chelsea skal til gamle trakter. De blåkledde fra London trakk Porto, laget portugiseren styrte til Champions League-seier før han dro til Premier League.

Storkamp blir det også mellom Bayern München og Real Madrid, mens skotske Celtic nok levnes små sjanser mot gigantene i AC Milan.

Arsenal skal opp mot PSV Einhdoven, mens Valencia fikk tildelt italienske Inter som motstander.

Liverpool mot Barcelona