KOMMER TIL ULLEVAAL: Fernando Torres og Liverpool har vært i Oslo de to siste årene. Også denne sommeren tar de helrøde turen til Norge, for å møte Vålerenga på Ullevaal. Her fra forrige kamp mot Enga i 2008, da Torres fikk overrakt et trofé av 9 år gamle Jonas Christensen før kampen.  Foto: Erik Berglund
KOMMER TIL ULLEVAAL: Fernando Torres og Liverpool har vært i Oslo de to siste årene. Også denne sommeren tar de helrøde turen til Norge, for å møte Vålerenga på Ullevaal. Her fra forrige kamp mot Enga i 2008, da Torres fikk overrakt et trofé av 9 år gamle Jonas Christensen før kampen. Foto: Erik BerglundVis mer

Liverpool møter Vålerenga i sommer

- En fantastisk mulighet for våre spillere, sier Martin Andresen.

||| (Dagbladet): De siste par årene har Liverpool gjort det til en vane å besøke Norge i sesongoppkjøringen.

I dag melder Vålerenga på sine hjemmesider at den engelske storklubben igjen avlegger Oslo et besøk til sommeren, nærmere bestemt Ullevaal onsdag den 4. august.

Martin Andresen mener kampen blir meget nyttig for et Vålerenga-lag som har alvorlige hensikter om å kjempe i toppen av Tippeligaen denne sesongen.

- Å møte verdensstjerner i kampsituasjon er en fantastisk mulighet for våre spillere til å se hva som kreves for å bli bedre, og det er uvurderlig trening for vårt vedkommende. Vi får spille for fullsatte tribuner mot et meget godt lag, og det er noe jeg tror vil gjøre Vålerenga til et bedre lag i framtida, sier han til vif-fotball.no.

Men kampen blir selvsagt også en fest for den norske Liverpool-fansen. Den norske supporterklubben teller i seg selv over 30 000 medlemmer, og av erfaring blir nok Ullevaal farget i mer rødt enn blått den aktuelle onsdagen.

Sist gang Vålerenga møtte Liverpool var i 2008. Bojan Zajic utliknet til 1-1 for vertene den gangen, men Fernando Torres & co sørget til slutt for en enkel 4-1-seier.

STOR APPELL I NORGE: Den norske Liverpool-fansen får neppe noen problemer med å fylle Ullevaal. 

Foto: Erik Berglund/Dagbladet
STOR APPELL I NORGE: Den norske Liverpool-fansen får neppe noen problemer med å fylle Ullevaal. Foto: Erik Berglund/Dagbladet Vis mer

Den påfølgende sesongen var også blant Liverpools beste på lang tid, da de fulgte Manchester United til døra i kampen om Premier League-tittelen.

I fjor sommer møtte de Lyn på Bislett og vant 2-0. Da valgte Rafael Benitez å spare Fernando Torres og Steven Gerrard i store deler av kampen, til skuffelse for fansen.

Det er VIF Event som har fikset det prominente besøket, og Martin Andresen sier kampen blir ekstra spesiell for Liverpool-supporterne på laget. 

- For de av våre som er Liverpool-supportere så blir dette selvfølgelig en stor kveld. Vi gleder oss veldig til å ta i mot så kvalifisert motstand på Ullevaal, sier han.

MED TIL NORGE?: Rafa Benitez sitter ikke veldig trygt etter en meget skuffende sesong med Liverpool. 

Foto: Erik Berglund
MED TIL NORGE?: Rafa Benitez sitter ikke veldig trygt etter en meget skuffende sesong med Liverpool. Foto: Erik Berglund Vis mer