Liverpool neste?

STAVANGER (Dagbladet): Viking - Bryne 1- 0. Hannu Tihinen (25) er konge i Tippeligaens beste backrekke. I går storspilte han foran Liverpools assistenttrener Phil Thompson og ble attpåtil matchvinner med sitt første seriemål i år.

Trolig anbefalt av klubbens egen finske stjerne Sami Hyypiiä tok Liverpools dresskledte assistenttrener turen til Stavanger for å bivåne Hyypiiäs midtstoppermakker i det finske landslaget.

Og han hadde grunn til å smile fra tribunen:

Tihinen ryddet i vanlig stil opp i forsvar og ble attpåtil matchvinner ettet en snau time.

Etterpå sa Thompson følgende til Rogalands Avis:

Ikke stresset

- Et veldig flott mål. Tihinen var sterk i duellene mot en så sterk spiller som Pavlovic.

Tihinen sjøl lot seg ikke stresse av besøket.

- Dette er noe som skjer hele tiden, det går stadig rykter om interesserte klubber. Men jeg vet at det er ganske mange som er interessert i meg akkurat nå, og det er jo hyggelig, sier Tihinen til Dagbladet.

- Spiller du for et annet lag før denne sesongen er over?

- Det er mulig. Men jeg lærte meg sist vinter at det er umulig å spå hvor jeg ender opp, sier finnen.

Vil ut


Vi snakker om den vinteren Tihinen var på utlån til West Ham, som tilbød ham jobb. Men London-klubben ville ikke betale de 30 millioner kronene som Viking-direktør Bjarne Berntsen krevde.

Tihinen legger ikke skjul på at han ble skuffet da proffmuligheten gikk tapt.

- Jeg var midt i sesongen i Premier League og kom hjem til treningskamper med Viking. Den første måneden var vanskelig, sier han.

Det samme kan skje igjen, for Bjarne Berntsen er ikke kjent for å være smidig i forhandlinger. Han står steilt på millionkravene.

- Hvor mye er du verdt, Tihinen?

- Det må Viking vurdere. Men det er veldig mye penger de skal ha...

Tett kamp


Inntil videre ser midtstopperen fram til en spennende fotballhøst i Norge.

- Alle fotballspillere vil spille på så høyt nivå som mulig. Jeg vil selvsagt spille i Premier League, eller en annen europeisk toppserie. Hvis det ikke skjer, vil jeg vinne serien med Viking, sier han.

De siste kampene har ikke akkurat styrket oddsene for gull til Stavanger i år. Tap mot Tromsø og seier med ubehagelig liten margin mot bunnlaget Bryne er ikke overbevisende.

- Jeg har faktisk spilt både midtbane og spiss på junior-nivå. Jeg liker å gå framover når jeg får sjansen, sier Tihinen.

leiv.gunnar.lie@dagbladet.no

- Hva vil være riktig salgssum for Hannu Tihinen.