Liverpool ødela rekorden

Manchester United var ubeseiret på Old Trafford i nesten to år før Danny Murphys nydelige frispark sørget for Liverpool-seier i dag.

Liverpool gikk inn i dagens kamp mot Manchester United med den dårligste forsvars-statistikken blant de åtte topplagene i Premier League. Men mot Manchester spilte de stort i forsvar, og stod imot et konstant trykk fra United i andre omgang.

Dermed ble Danny Murphys nydelig frispark like før pause det avgjørende. Murphy skrudde ballen inn fra 20 meter, og Barthez var sjanseløs. Dagens seier er den første for Liverpool på Old Trafford på ti år, samtidig som Manchester Uniteds utrolige hjemmestatistikk med to år uten tap ble brutt.

- Jeg har vært veldig nær på frispark i det siste, og endelig gikk den i mål, sa Danny Murphy tydelig fornøyd etter kampen.

- Vi har jobbet mye med forsvaret i det siste og i dag fungerte det veldig bra, sa han.

Med dagens seier klatret Liverpool til femteplass på tabellen, og neste uke er det Arsenal som står for tur hjemme på Anfield.

Ole Gunnar Solskjær hadde to gode skudd på mål i den andre omgangen, men begge ganger reddet Westerveld mesterlig. United var uvant tafatte framover i dag, og selv om de stort sett hadde ballen hele tiden klarte de ikke å spille seg fram til de store sjansene.