FERDIGE MED LIVERPOOL: Det vil si, Tom Hicks og George Gilletts direkte konflikt med medlemmer av Liverpools ledelse ser ut til å være over. Amerikanerne jobber fortsatt med et søksmål mot Royal Bank of Scotland for å få erstatning etter salget av klubben til New England Sports Venture i 2010. Foto: SCANPIX/AP/Dave Thompson
FERDIGE MED LIVERPOOL: Det vil si, Tom Hicks og George Gilletts direkte konflikt med medlemmer av Liverpools ledelse ser ut til å være over. Amerikanerne jobber fortsatt med et søksmål mot Royal Bank of Scotland for å få erstatning etter salget av klubben til New England Sports Venture i 2010. Foto: SCANPIX/AP/Dave ThompsonVis mer

Liverpool og de forhatte eks-eierne inngikk forlik

Hicks og Gillett kalte salget av klubben «en episk svindel».

(Dagbladet): Tom Hicks og George Gillett satt igjen med skjegget i postkassa da John William Henry og hans New England Sports Venture (NESV) kjøpte Liverpool høsten 2010.

Hicks og medeier George Gillett ble skviset ut av klubben etter en rettslig prosess der Hicks/Gillett til slutt ble nektet å føre saken for en amerikansk domstol.

Supporterne jublet etter flere år med et miserabelt forhold til de forhatte amerikanerne, men Hicks var rasende. Eks-eieren mente seg utsatt for svindel, og kom med sterke beskyldninger mot Liverpool-lederne Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre.

Nå er partene blitt enige utenfor retten, melder Merseyside-klubben på sine hjemmesider.

- Som konsekvens av salget kom Thomas Hicks og George Gilllett med en rekke beskyldninger, som ble benektet av Broughton, Purslow og Ayre. Disse beskyldningene førte til at rettslige forhandlinger ble innledet. Partene har nå inngått forlik (detaljene er konfidensielle), og alle beskyldninger og krav fra Hicks og Gillett er trukket tilbake, står det i en pressemelding.

Tom Hicks hevdet han og Gillett var klare til å betale ned Liverpools gjeld før salget til NESV, men at han ble hindret av Royal Bank of Scotland og styret i klubben. Han mente også at samtaler var i gang med det han omtalte som bedre partnere enn NESV.

- Jeg er sjokkert, fra meg, frustrert. Vi vil trå varsomt for å holde oss innenfor regelverket til høyesterett, men jeg er veldig skuffet. Det har såret min familie enormt. Denne veldig verdifulle eiendelen har blitt svindlet vekk fra meg i en episk svindel, sa Hicks etter salget.

Forliket som ble offentliggjort i dag betyr trolig at Liverpool og amerikanerne er ferdige med hverandre for godt.

Det pågår imidlertid fortsatt en rettslig prosess mellom Royal Bank of Scotland og Hicks og Gillett. Amerikanerne varslet i fjor et søksmål for å få utbetalt rundt 1,6 milliarder dollar i erstatning.