Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool opp på femte etter 3-0-seier

Banket Carrolls gamle kamerater i Newcastle.

SATTE INN 1-0: Liverpools Maxi Rodriguez feirer scoringen som ga hjemmelaget en perfekt start på kampen mot Newcastle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne
SATTE INN 1-0: Liverpools Maxi Rodriguez feirer scoringen som ga hjemmelaget en perfekt start på kampen mot Newcastle.Foto: SCANPIX/REUTERS/Russell Cheyne Vis mer

(Dagbladet): Liverpool - Newcastle 3-0.

Kenny Dalglish' Liverpool passerte Tottenham på tabellen og har grep om femteplassen i Premier League etter at Newcastle ble effektivt nedkjempet på Anfield i kveld.

Oppturen under den midlertidige manageren har tiltatt i styrke den siste tida, og nå ser det ut til at Spurs skal få jobbe hardt for å klare den beste plasseringen utenfor topp fire.

Uten å glitre viste gutta fra Merseyside stor effektivitet mot et Newcastle som skapte nesten ingenting, og da innbytter Andy Carroll kom inn mot gamleklubben til forutsigbar jubel vs buing, var kampen allerede avgjort til hans nye venners fordel.

- Etter at vi tok ledelsen satte de oss under press på dødballer og etter innlegg, men vi taklet det veldig bra. I annen omgang tettet vi litt mer igjen og scoret to ganger. Jeg synes seieren var fortjent, men det var en vanskelig kamp, sier Liverpool-manager Kenny Dalglish, ifølge NTB.

Tidlig ledelse
Knappe ti minutter var spilt da Liverpool tok ledelsen.

Mike Williamson forsøkte å klarere innlegget fra Mike Flanagan etter et godt angrep, men fikk bare ballen ut til beina til Maxi Rodriquez.

Han avsluttet direkte, og da Danny Simpson skiftet retning på skuddet hadde ikke Tim Krul noen mulighet til å stoppe det.

Etter det fulgte en sjansefattig førsteomgang, der hjemmelaget senket seg på banen mens Newcastle trillet mye ball - uten å skape store sjanser.

Nesten-farlighetene kom oftest etter dødballserver fra foten til Joey Barton, men Shola Ameobi og Peter Løvenkrands klarte ikke å utrette stort foran Pepe Reina i Liverpool-målet.

Heller ikke Liverpool skapte mye etter scoringen, så 0-1 ble stående til pause.

To kjappe
Newcastle og Joey Barton kom med et lite skremmeskudd like etter hvilen, da midtbanestrategen traff nettveggen fra god posisjon bak i feltet.

I stedet var det Liverpool som doblet ledelsen etter en times spill.

Mike Williamson nølte altfor lenge i duellen med Luis Suarez nede ved dødlinja, uruguayaneren snappet ballen og gjorde seg klar til å sette fart innover langs kortsiden - som så mange ganger før.

Da forsøkte Williamson å rette opp feilen i rygg på spissen, kom tett oppi beina på Suarez, som gikk i bakken. Peter Walton pekte på straffemerket, Dirk Kuyt satte ballen iskaldt i mål.

Fem minutter gikk, og Liverpool avgjorde.

Igjen var Luis Suarez sentral, da han kombinerte dyktighet og litt hell i samspill med Dirk Kuyt, før han fikk ballen tilbake på ellevemeter.

Derfra var spissen sikker som nettbanken - og dunket inn 3-0 med stor selvtillit.

Målforskjellen sender Liverpool forbi Tottenham på tabellen til plassen som gir direkte Europa League-deltakelse, om enn med en kamp mer spilt. De to lagenes form tilsier imidlertid ikke at den hengekampen nødvendigvis skal forandre på tilstanden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media