REVANSJERTE SEG: Luis Suarez rettet opp litt av inntrykket etter straffemissen da han headet inn ledelse for Liverpool, men Sunderland kom sterkt tilbake i 2. omgang. Foto: (AP Photo/Jon Super)
REVANSJERTE SEG: Luis Suarez rettet opp litt av inntrykket etter straffemissen da han headet inn ledelse for Liverpool, men Sunderland kom sterkt tilbake i 2. omgang. Foto: (AP Photo/Jon Super)Vis mer

Liverpool orket bare i 45 minutter

Nedtur mot Sunderland i serieåpningen.

Liverpool - Sunderland 1-1

(Dagbladet): En plassering blant de fire beste er et minstekrav blant Liverpool-fansen denne sesongen, etter to år på rappen uten Champions League-deltakelse.

De helrøde har imidlertid vist svakhetstegn i oppkjøringen - og dagens serieåpning mot Sunderland ble også et antiklimaks foran forventningsfulle hjemmefans.

Etter en lovende førsteomgang, der nykjøpene Charlie Adam og Stewart Downing markerte seg med positivt fortegn, falt Liverpool  sammen etter pause.

Og de greide aldri å mobilisere en skikkelig sluttspurt etter at Sebastian Larsson banket inn 1-1 på en vakker volley etter 56 minutter.

- Optimismen har fått seg en knekk på Anfield, det er det ingen tvil om, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker idet overtiden ebbet ut.

VAKKERT:Sebastian Larsson stilnet hjemmefansen med denne perlen etter 56 minutter. Foto:  EPA/ROBIN PARKER
VAKKERT:Sebastian Larsson stilnet hjemmefansen med denne perlen etter 56 minutter. Foto: EPA/ROBIN PARKER Vis mer

Liverpool åpnet imidlertid forrykende, og fikk straffespark etter fem minutter. Kieran Richardsons håpløse pasningsforsøk gikk rett i kroppen på Luis Suarez - kanskje stoppet han ballen med hånda - og Liverpool-spissen hadde plutselig fri bane mot mål.

Idet han var på vei til å runde Sunderland-keeper Simon Mignolet ble han holdt av Richardson, og selv om fallet var av det teatralske slaget, var straffesparket udiskutabelt. Spørsmålet er bare om ikke Richardson burde vært sendt i dusjen også, men dommer Phil Down nøyde seg med det gule kortet.

Suarez tok straffen selv, men burde i etterpåklokskapens navn kanskje overlatt den til Charlie Adam: Forsøket fra 11-meteren gikk i hvert fall himmelhøyt over.

Suarez skulle få sin revansj like etter. En knallhard innsvinger fra Charlie Adams venstreslegge traff pannebrasken til uruguayeren, og retningsforandringen var akkurat nok til å overliste Mignolet.

Liverpool, med ikke mindre enn fire sommerkjøp fra start, virket aggressive og friske de første 45 minuttene og gikk til pause med en fullt fortjent ledelse.

I 2. omgang var ting plutselig snudd på hodet: Liverpool visnet litt, Sunderland virket pigge og fikk utlikningen sin gjennom Larssons praktfulle volley fra hjørnet av femmeteren.

STRAFFEMISS: Luis Suarez fortviler, mens Sunderland-gutta jubler. Foto: (AP Photo/Jon Super)
STRAFFEMISS: Luis Suarez fortviler, mens Sunderland-gutta jubler. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Etter det kunne kampen egentlig vippet begge veier: Andy Carroll hadde en del nesten-muligheter, Daniel Agger nådde nesten fram på en corner og Charlie Adam hadde en ålreit skuddforsøk fra 20 meter, men ellers var det sjelden veldig nære for Liverpool.

I stedet kunne Sunderland tatt med seg alle poengene da de kontret på overtid, men Lee Cattermole gjorde et dårlig valg da han avsluttet med venstrebeinet fra 16 meter, framover å bruke lagkompisen som var ledig til høyre for seg.

Sunderland-spillerne så uansett tilfredse ut med resultatet, mens Liverpool deppet over to tapte poeng.

Også i fjor innledet de med 1-1 i første kamp, men da het motstanderen Arsenal, og i tillegg spilte de en hel omgang med en mann mindre.

Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio mistenker at Liverpool har slurvet i sesongoppkjøringen.

- I 1. omgang kjempet de om hver centimeter og var først på ballen i de fleste dueller. I 2. omgang er de stadig vekk for seine og lager masse frispark. Jeg setter et spørsmåltegn ved hva de har gjort i pre-season. De går tomme, og makter ikke offensivt eller defensivt, sier han.

DÅRLIG START: For første gang greide ikke Kenny Dalglish å vinne en serieåpning som Liverpool-manager. Foto:  (AP Photo/Jon Super)
DÅRLIG START: For første gang greide ikke Kenny Dalglish å vinne en serieåpning som Liverpool-manager. Foto: (AP Photo/Jon Super) Vis mer

Dagbladet utvider saken