Liverpool på managerjakt

Sjekk hvem de aktuelle kandidatene er.

(Dagbladet.no): Flere engelske aviser melder i dag at Gerard Houlliers dager på Anfield er talte. Etter seks magre år i managerstolen erfarer avisene at Liverpools styre har fått nok av middelmådige tabellplasseringer i den hjemlige serien.

I år berget Houlliers mannskap såvidt den viktige fjerdeplassen i serien, en plass som gir Champions League-kvalifisering. Det er ikke godt nok på Merseyside.

Få navn på blokka

Klubben skal ikke ha gitt Houllier endelig beskjed om at karrieren hans i Liverpool er over, og derfor vil ingen i Liverpool uttale seg om managersituasjonen. Misnøyen med Houllier har vært voksende hele sesongen blant fansen, og for mange har det bare vært et tidsspørsmål før han skulle få sparken.

Houllier har fortsatt et år igjen av kontrakten med Liverpool, men avisa The Guardian mener å vite at styret i klubben sitter med tre erstattere på blokka.

Først og fremst er Porto-treneren Jose Mourinho interessant. Men han er på vei til en meget lukrativ kontrakt i Chelsea. Samtidig skal Mourinho ha signalisert at han er interessert i Liverpool-jobben.

En æra i Charlton over?

De neste navnene på Liverpool-lista bør være kjent for de fleste som følger fotballen på øyriket.

Charlton-manager Alan Curbishley og Middlesbroughs Steve McLaren skal etter sigende være svært interessante navn.

Liverpool er meget begeistret over det Curbishley har fått til i Charlton, en klubb med svært begrensede ressurser, og den stilen Curbishley representerer.

Men både Curbishley og McLaren har begrenset erfaring fra store kamper i Europa. Det skal visstnok bekymre Liverpool-styret, som også har lagt ut åte for Valencias trener Rafael Benitez. Uten at Benitez har vist noen interesse.

I tillegg er det ventet at Liverpool ansetter Kenny Dalglish som teknisk direktør. Den ansettelsen er uproblematisk om Curbishley eller McLaren får managerjobben. Henter Liverpool en utenlandsk manager igjen, kan samarbeidet mellom manageren og den tekniske direktøren fort bli mer strevsomt.

NY LIVERPOOL-MANAGER? Steve McLaren er en het kandidat.
NY LIVERPOOL-MANAGER? Alan Curbishley er også en het kandidat.