DAGENS MANN: Raheem Sterling scoret to og la pp til det siste målet da Liverpool slo Norwich 3-2 på bortebane i dag.Foto: AFP / CARL COURT/ NTB Scanpix
DAGENS MANN: Raheem Sterling scoret to og la pp til det siste målet da Liverpool slo Norwich 3-2 på bortebane i dag.Foto: AFP / CARL COURT/ NTB ScanpixVis mer

Liverpool på vei mot GULL etter Sterling-show

Slapp med skrekken mot hardtkjempende Norwich.

Norwich Liverpool 2-3 (0-2)

(Dagbladet): Alle visste at det dreide seg om enten himmel eller helvete for begge lag, denne påskemorgenen i bildeskjønne Norwich, men bare Liverpool så ut til å ta konsekvensen av kunnskapen.

Og Raheem Sterling skjønte det best av alle. Med to mål og en målgivende var han verdt sin vekt i pund da Liverpool overvant det første av fire hindere på vei mot sin første Premier League-tittel noensinne.

- Det viktigste er at vi tar tre poeng og at prestasjonen er god. Nå har vi nådd 96 scoringer og målet er 100, sier Liverpool-manager Brendan Rodgers til BBC.

- Nå skal vi fokusere på å prestere bra i de tre neste kampene. Vi vil fortsatt slåss og vi ser fram mot å møte Chelsea med fantastisk atmosfære på Anfield, sier manageren.

Suarez har etter scoring i dag nådd 30 fulltreffere denne sesongen.

- Vi er veldig glade fordi tre poeng er viktig. Vi jobba hardt og Norwich kjempet hardt for å ikke rykke ned, sier Luis Suarez.

- Det var viktig for meg selv (å nå 30 scoringer), men også for laget som topper tabellen. I fotballen vet du aldri hva som skjer, og vi må være rolige og fokusert på neste kamp mot Chelsea, sier Suarez.

Suarez selvfølgelig
Før det var gått fire minutter av kampen dro Sterling seg fri foran boksen til Norwich og limte ballen i hjørnet til John Ruddy.

Seks minutter senere var det Norwichs største mareritt, Luis Suarez, sin tur. Sterling dro seg fri langs kanten og fant Suarez bak Norwich-stopperen. Alene med Ruddy forlenget han ballen ned i hjørnet, og noterte seg i samme slengen for sitt tolvte mål mot Norwich på de fem siste kampene han har spilt mot dem.

Der og da så det ut til å kunne bli tidenes målfest på Carrow Road, for hjemmelaget hadde ingen fasong, ingen vilje og ingen tro.

Men så tok Liverpool foten av gasspedalen og inviterte Norwich med på festen.

Mignolet-miss
Det ble med halvsjansene i førsteomgang, men ni minutter etter hvilen kom den midlertidige oppstandelsen.

Keeper Mignolet mistet et innleggunder press fra Norwichs Howson ned i beina til hjemmelagets Gary Hooper. Den tidligere Celtic-yndlingen hadde ingen problemer med å treffe det tomme målet fra sju meter.

De neste minuttene kastet Norwich absolutt alt framover i håp om å få den utlikningen de så sårt trengte i nedrykksstriden.

Som kjent åpner sånne perioder også for noen muligheter andre veien, og da Bradley Johnson forærte Raheem Sterling ballen på midtbanen med en håpløs tversoverpasning lå veien åpen mot målet til John Ruddy.

Lettelsen
Suarez dro med seg midtstopperen bort fra boksen og nevnte Johnson kom akkurat tidsnok tilbake til at skuddet fra Sterling gikk i foten hans og i en perfekt bue over Ruddy i mål.

Ethvert fromt håp om oppstandelse burde blitt gravlagt der og da, men Norwich ga seg ikke.

I en desperat sluttspurt ofret Robert Snodgrass livet på et innlegg fra Martin Olsson og stusset ballen i mål. Med et kvarter igjen å spille ble det noen kilo negler mindre på Liverpool-fansen som fulgte kampen.

Og det var til slutt bare tilfeldigheter som gjorde at utlikningen ikke kom. Floppspissen van Wolfswinckel fikk muligheten fra fem meter, men headet innlegget rett ned i beina på Simon Mignolet på streken.

I de kaotiske siste minuttene kunne Liverpool også scoret, men fire minutter på overtid sa Andre Marriner at nok var nok på Carrow Road.

Liverpool er tre kamper unna sensasjonen. Det er fem poeng ned til Chelsea, ni til Manchester City.