Liverpool-poeng tross lekkasjer

Liverpool: Takket være et glimt av storhet fra Jamie Redknapp slet Liverpool seg til ett poeng hjemme mot Chelsea, som takket være ruskete forsvarsspill hos hjemmelaget ledet til det gjensto åtte minutter. Kampen tok av da Vegard Heggem kom på banen.

Trioen Owen, Fowler og Redknapp bør være en garanti for at ethvert gjestende lag skal få trøbbel. Men når forsvarsspillet i perioder grenser til det latterlige, hjelper det ikke hvor godt et lag er framover.

Phil Babb og Jamie Carragher klarte seg middels, men da Babb måtte ut med skade etter en snau halvtime ble det verre. Erstatter Dominic Matteo var stadig på gyngende grunn, men slapp unna de store blemmene.

Stig Inge Bjørnebye spilte hele kampen på venstrebacken, men også nordmannen er langt unna storformen. Upresise innlegg og svake pasninger kan føre til forlenget benketilværelse for landslagsbacken.

Forsvarssvikt

Allerede etter ti minutter fant Pierluigi Casiraghi en av mange store luker i Liverpool-forsvaret og passerte keeper David James. Roberto Di Matteo serverte et kjapt framspill og Carragher ble grundig lurt.

Italienske Casiraghi, som er årsaken til at Tore André Flo stadig starter på benken i serien, scoret sitt første mål i Chelsea-trøya.

Åtte minutter før full tid sikret imidlertid banens dominerende spiller Jamie Redknapp det ene poenget for de røde. Han sendte ballen rundt muren på et frispark fra 20 meter. Liverpool dominerte den siste halvtimen og fortjente utlikningen.

Vegard Heggem var tilbake i Liverpool-trøya etter sitt skadeopphold. Han spilte de siste 35 minuttene og satte skikkelig fart i hjemmelaget. Publikum var lei feilpasningene til utfordrer Jason McAteer, og Heggem takket for tilliten med et par gode angrepsforsøk og presise innlegg.

Uvenn med ballen

Verre var det for Tore André Flo som fikk vist seg fram i 24 minutter. Stryningen kom aldri til avslutning og så ikke ut til å være helt venn med ballen.

Bortsett fra Pierluigi Casiraghis vakre scoring etter ti minutter var det lite å glede seg over de første 45 minuttene på Anfield. I sur høstvind lot ikke publikum seg overbevise om at det var to av medaljekandidatene i årets serie som var i aksjon. Hjemmelaget hadde ett skikkelig skuddforsøk rett på keeper, samt én fattig corner før hvilen. I tillegg ble det servert fire-fem skudd på utsiden av stolpene.

Chelseas scoring var gjestenes eneste forsøk av betydning, men desto mer effektivt. Det ble lite trim på publikum, men et par ganger var både de trofaste røde og besøkende blå skikkelig oppe av stolene.

Leo snytt?

Øyvind Leonhardsen hadde kanskje sitt lags største mulighet da han ble frispilt av Robbie Fowler etter 17 minutter. Leo ble først taklet rent, men var raskt oppe, ble felt i god posisjon og sannsynligvis snytt for straffe.

Jamie Redknapps frispark fra 20 meter to minutter på overtid strøk stolpen på feil side, og markerte slutten på en rotete og lite velspilt, men fartsfylt omgang.