Liverpool prøvde å kjøpe Owen

Prisen ble umulig.

(Dagbladet.no): For første gang innrømmer Liverpool-manager Rafael Benitez at han ønsket å hente Michael Owen fra Real Madrid.

I formiddag ble Owens rekordovergang til Newcastle offisiell, og Benitez mener Liverpool gjorde alt de kunne for å hente sin gamle stjerne hjem.

- Vi prøvde helt til siste stund å kjøpe Michael. Vi tok til og med telefonsamtaler i går morges. Men til slutt var det umulig, sier Benitez til Liverpools hjemmeside.

Owen gikk til Real for omlag 100 mill. kroner for ett år siden. Newcastle betalte det nesten det dobbelte.

En slik sum ville ikke Liverpool betale.

- Da vi var i kontakt med Madrid snakket de bare om 16 mill. pund. Vi kunne ikke bruke så mye på en spiller vi solgte for åtte mill. Vi må sette klubben over enhver spiller i en sånn situasjon, sier Liverpool-sjefen.

Han røper også at de vurderte å selge Djibril Cisse for å finansiere et Owen-kjøp.

- Vi planla aldri å selge Cisse, men Madrid sa stadig de ville ha 16 mill. Det ble et problem og vi måtte kikke på mulighetene våre. Flere klubber villa ha Djibril, men vi gjorde det klart at vi ville beholde ham, sier Benitez.

MAKTET IKKE Å KJØPE OWEN: Rafa Benitez innrømmer at Liverpool prøvde og mislyktes. Her fra en Champions League-kvalik i fjor, før Owen ble solgt til Real.