Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool raser mot egne fans

Tilreisende Liverpool-fans hang opp et upassende bilde av angriper Divock Origi.

KULTHELT: Liverpools Divock Origi (med kopp i hånden) inspiserer banen før kampen mot Genk. Foto: YORICK JANSENS / BELGA / AFP / NTB Scanpix
KULTHELT: Liverpools Divock Origi (med kopp i hånden) inspiserer banen før kampen mot Genk. Foto: YORICK JANSENS / BELGA / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Divock Origi har skutt seg inn i mange Liverpool-hjerter med flere viktige scoringer for de røde det siste året, men banneret som ble brukt i bortekampen mot Genk i Champions League i kveld har satt sinner i kok i klubben.

Origis ansikt var photoshoppet på en naken kropp sammen med Champions League-pokalen, og motivet framsto rasistisk og støtende.

Klubben reagerte derfor raskt.

«Dette er fullstendig uakseptabelt», heter det fra Liverpool i en uttalelse, gjengitt av engelske BBC.

«Liverpool F.C fordømmer det støtende banneret som ble vist fram i vår seksjon på stadion før avspark. Vi reagerte raskt med å få banneret fjernet og vi jobber nå med lokale myndigheter og ansatte på stadion for å identifisere de ansvarlige», heter det videre i pressemeldingen.

Seinere hang Liverpools tilreisende fans opp et bannet med påskriften: «Vi er ikke rasister».

Origi tilbrakte ni år i nettopp Genk da han var ung, før han dro til franske Lille i 2010.

Etter en tøff start i Liverpool, har Origi etter hvert utviklet seg til å bli en viktig innbytter for Jürgen Klopp, som kaller på Origi når en av de tre framme (Mohamed Salah, Sadio Mané og Roberto Firmino) er satt ut av spill eller trenger hvile.

Origi kom for øvrig innpå i de siste 12 minuttene av kampen mot Genk på stillingen 0-3, til stor jubel fra både hjemme- og bortefansen. Liverpool vant til slutt 4-1.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media