<strong>TØFF TREKNING:</strong> Liverpool er endelig tilbake i det gode selskap, men det kan være over allerede etter gruppespillet. Foto:   EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix
TØFF TREKNING: Liverpool er endelig tilbake i det gode selskap, men det kan være over allerede etter gruppespillet. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB Scanpix Vis mer

Liverpool, Real Madrid, PSG og Roma i samme Champions League-gruppe?

Luis Suarez og resten kan få en marerittrekning i comebacket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liverpool vil få første gang siden 2010 få høre den berømte Champions League-hymnen på Anfield når neste sesong sparkes i gang.

Liverpool-manager Brendan Rodgers uttalte blant annet at det var veldig viktig for å beholde superstjernen Luis Suarez.

- Det var nøkkelen. For spillere som ham er det viktig å få spille på det høyeste nivået, sa Brendan Rodgers etter at Liverpool sikret plassen i den gjeve turneringen.

Tøff trekning Men det å gå videre fra gruppespillet kan vise seg å bli en svært tøff oppgave for de røde.

Det er nå bekreftet at Liverpool havner i pott nummer tre, etter at CSKA Moskva og Zenit St Petersburg kvalifiserte seg til Champions League på bekostning av Lokomotiv Moskva.

Dermed kan de røde møte svært tøffe lag fra pott nummer to, i tillegg til topplagene som er plassert i den øverste potten.

Med maks utur kan klubben havne i samme gruppe som Juventus, Paris Saint-Germain eller Borussia Dortmund i tillegg til lag som Real Madrid, Barcelona eller Bayern München.

Hvis du i tillegg legger til at lag som Roma og Monaco er i pott nummer fire, skjønner du hvor vanskelig det kan bli for de røde.

Pot 1
Real Madrid
Barcelona
Bayern München
Chelsea
Benfica
Atletico Madrid
Arsenal*
Porto*

Pot 2
Schalke 04
Borussia Dortmund
Juventus
Paris Saint-Germain
Shakhtar Donetsk
FC Basel
Zenit St Petersburg*
Manchester City

Pot 3
Bayer Leverkusen*
Olympiakos
CSKA Moskva
Ajax
Napoli*
Liverpool
Sporting Lisboa
Galatasaray

Pot 4
Monaco
Roma
Anderlecht

Lag med * må spille kvalifisering først. Klubber som Athletic Bilbao, Salzburg, Lille, København og Celtic skal også gjennom kvalifisering.

En klubb som Manchester City er fortsatt i pott nummer to fordi UEFA regner med poeng for de siste fem årene i Europa. De kan takke Milan, Manchester United og Inter for at de ikke endte opp i pott nummer tre.

Klubber fra samme land kan ikke møtes i gruppespillet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer