TILBAKE TIL GULLRØTTENE: Liverpool har laget en «moderne tolkning» av drakta fra sist de vant ligaen - våren for 20 år siden. Dette blir neste års hjemmedrakter for de helrøde. Den norske supporterlederen liker at drakta er klassisk rød uten mange fremmedelementer. Foto: Liverpoolfc.tv
TILBAKE TIL GULLRØTTENE: Liverpool har laget en «moderne tolkning» av drakta fra sist de vant ligaen - våren for 20 år siden. Dette blir neste års hjemmedrakter for de helrøde. Den norske supporterlederen liker at drakta er klassisk rød uten mange fremmedelementer. Foto: Liverpoolfc.tvVis mer

Liverpool resirkulerer drakta fra sist de vant ligaen

- En moderne tolkning av drakta fra 1989-90.

||| • Følg kvartfinalene i Europa League direkte kl. 21.05 i kveld

(Dagbladet): Liverpool lanserte allerede i dag drakta de skal spille i fra høsten av.

For mange Liverpool-supporterne har det imidlertid blitt en vane - først etter mobbing fra andre, nå gjerne med en god porsjon selvironi - å fokusere på «neste sesong».

Drakta kommer først i salg i starten av mai, men vises fram på Liverpools hjemmeside i dag.

«Adidas-drakta representerer en moderne tolkning av drakta som ble brukt i triumfsesongen 1989-90, da the Reds vant ligatittel nummer 18,» skriver klubben.

Og det er ingen tvil om 80-tallsestetikken i de glinsende blanke trekantene som pryder brystpartiet på drakta.

Så gjenstår det å se om en gjenskaping av gulldrakta også kan gi dem et etterlengtet seriegull våren 2011.

Kaptein Steven Gerrard hevder i alle fall at drakta motiverer til ytterligere egentrening:

- Den kommer i tre varianter, men den røde er favoritten min, som alltid. Denne røde er ganske tettsittende, så jeg tror vi må komme oss på styrkerommet og få definert musklene, sa Steven Gerrard i et videointervju da spillerne fikk teste de nye trøyene.

Også blant fansen er førsteinntrykket positivt.

- Jeg synes den er klassisk. Mest mulig rødt, og minst mulig fremmedelementer, sier de norske Liverpool-supporternes leder Pål Christian Møller til Dagbladet.