Liverpool så ut til å ryke ut, men så kom Balotelli inn fra benken og alt snudde

Høydramatisk på Anfield.

95: Dejan Lovren stiger til vers og header inn vinnermålet fem minutter på overtid. Foto: NTB Scanpix
95: Dejan Lovren stiger til vers og header inn vinnermålet fem minutter på overtid. Foto: NTB ScanpixVis mer

• Liverpool-Swansea 2-1 (0-0)

(Dagbladet): Det er på mange måter et litt spesielt oppgjør når Liverpool og Swansea møtes. Brendan Rodgers var mannen som tok waliserne opp på det øverste nivået i Premier League, og møtte i dag sin egen læregutt i Garry Monk.

Liverpool, på nettopp Anfield, var også et av lagene Swansea slo på sin vei til Ligacup-triumfen i 2012/13-sesongen. Klubbens foreløpig eneste «store» trofé, men det blir ingen ønskereprise i år.

Marvin Emnes, nederlenderen med det foræderisk norske navnet, så lenge ut til å bli kampens eneste målscorer, men Mario Balotelli ville det annerledes og utliknet like før full tid.

Og som om ikke det var nok steg en annen nyervervelse, Dejan Lovren, til vers fem minutter på overtid, og stanget inn vinnermålet.

Dermed tar Liverpool seg videre på høydramatisk manér, mens Swansea og Monks gutter nok går i garderoben og lurer på hvordan de kunne kaste bort dette.

Tamt Det var hjemmelaget som åpnet best på Anfield, men selv om både Lucas og Coutinho forsøkte skuddfoten innledningsvis uteble de helt store målsjansene før det var spilt en halv omgang og vel så det.

En lekker opprulling fra Coutinho, via Jordan Henderson til Lazar Markovic burde på alle mulig måter gitt uttelling for vertene, men nyervervelsen blåste avslutningen høyt både over og ut.

Fabio Borini viste at også han aktet å vise seg fram når han for en gangs skyld fikk tillit fra start. Italieneren fyrte iløpet av ett minutt løs to skudd, først med venstre og så med høyre, men der den første sneik seg en halvmeter utenfor reddet Gerhard Tremmel den andre.

Den tidligere Liverpool-spilleren, Jonjo Shelvey, var nærmest for gjestene da han fikk muligheten på et frispark fra drøyt 20 meter like før pause, men Brad Jones var med på notene og lagene måtte rusle målløse i garderoben.

Emnes-volley Der de første 45 minuttene på Anfield var alt annet enn et fyrverkeri, var det lenge ikke mye tegn til bedring etter pause.

Bafetimbi Gomis hadde omgangens første mulighet da han fikk gå opp helt uforstyrret på et hjørnespark etter en time, men headingen gikk rett på Jones.

Da var Emnes hakket vassere etter at han ble spilt igjennom av Neil Taylor fem minutter senere. Nederlenderen viste eminent avslutningsteknikk da han på volley plasserte ballen utakbart bak Liverpools sisteskanse, og gjestene fra Wales var i ledelsen.

Med 12 minutter igjen kastet Brendan Rodgers inn Mario Balotelli i håp om at italieneren kunne utgjøre forskjellen, og urokråka viste seg tilliten verdig.

Dramatisk Med fattige fem minutter igjen på stadiouret fikk han en lang tå på et lekkert innlegg fra landsmann Borini, og plutselig var det balanse i regnskapet.

De fleste innstilte seg nok på ekstraomganger, men Federico Fernandez gjorde sitt for at så ikke ble tilfellet da han ble sendt i dusjen etter en knallhard takling på Coutinho helt på tampen.

Og som om ikke det var nok steg Lovren til vers på et frispark fem (!) minutter på overtid, og stanget inn seiersmålet mens Tremmel i beste fall plukket blåbær i eget felt.

Liverpool tar seg videre etter en høydramatisk avslutning.