ENDELIG OVER? Morgendagen kan bli dagen da Liverpool endelig kvitter seg med klubbens forhatte amerikanske eiere, og får noen nye.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
ENDELIG OVER? Morgendagen kan bli dagen da Liverpool endelig kvitter seg med klubbens forhatte amerikanske eiere, og får noen nye.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren StaplesVis mer

Liverpool-sagaen mot dramatisk avslutning i morgen

Høring i Texas tre timer før fristen i London.

||| (Dagbladet): Liverpools forhatte eiere Tom Hicks og George Gillett har fått frist til klokken 17 i morgen norsk tid på å innrette seg etter rettsordren som ble utstedt i London i ettermiddag.

Dommer Justice Floyd i Londons High Court ga Royal Bank of Scotland (RBS) og Liverpool-styret medhold i at gårsdagens salgsblokkerende kjennelse fra Texas ikke gjelder i England.

Hicks og Gillett risikerer straffeforfølgelse for forakt for retten dersom de ikke trekker søksmålet mot RBS og direktørene innen fristen.

I kveld var det en ny høring i Texas med Hicks og Gilletts advokater, en høring der dommeren skal revurdere sin kjennelse fra i går, sett i lys av utviklingen i London.

Denne høringen er i midlertid hevet til i morgen kl. 14 - det vil si tre timer før fristen i England går ut, skriver Guardian.

Kan være over
Mye tyder nå på at den etter hvert langvarige tvisten mellom Hicks og Gillett og Liverpool-styret går mot slutten, og at New England Sports Ventures (NESV) formelt kan overta som eiere, kanskje allerede i morgen.

Ifølge Bloomberg-journalist Tariq Panja på Twitter, vil høringen i Texas i morgen neppe ta mer enn en time. Dermed kan NESVs overtakelse av Liverpool godt gå gjennom i morgen.

I dagens rettsmøte i London hevdet forøvrig NESVs advokater at de allerede eier klubben.

- Vi er eierne. Dette er de døde eierne som fra graven prøver å beholde grepet om selskapet med sine døde hender, sa David Chivers.

D-dag
Styreformann Martin Broughton, som har stått midt i denne stormen hele veien, sier til Sky Sports News i kveld at han håper transaksjonen kan fullføres i morgen, og at NESV-eier John W Henry kan overvære søndagens Merseyside-derby mot Everton som Liverpools rettmessige eier.

Morgendagen har allerede lenge vært sett som D-dagen for Liverpool, ettersom det har vært antatt at fristen for betaling av gjeld til Royal Bank of Scotland går ut 15. oktober.

Det har også vært antatt at Liverpool havner under administrasjon, med mulig poengtrekk, dersom salget ikke er fullført innen den tid.

Samtidig - Hicks and Kop Holdings' advokat Stephen Fox sa under høringen i kveld at selskapet jobber hardt for å bli enige med RBS om en nedbetaling av gjelda.

Med andre ord, Hicks og Gillett forsøker å betale ned gjelda til banken, for så å være i posisjon til å finne en annen kjøper enn NESV.