Liverpool-saken mot Hicks og Gillett er i gang

Samtidig bekreftes nytt tilbud fra Singapore-milliardær Peter Lim.

DEMONSTRERER: Liverpool-supportere har møtt opp utenfor rettslokalene i London. Foto: Sang Tan/AP
DEMONSTRERER: Liverpool-supportere har møtt opp utenfor rettslokalene i London. Foto: Sang Tan/APVis mer

|||
(Dagbladet): Rettssaken der Royal Bank of Scotland (RBS) anklager Liverpool-eierne Tom Hicks og George Gillett for kontraktsbrudd er igang i London nå.

Hicks og Gillett forsøkte å bytte ut to medlemmer i Liverpool-styret for å hindre at klubben ble solgt til New England Sports Ventures (NESV) sist uke.

RBS anklager amerikanerne for å «utnytte forvirringen som handlingene deres har skapt», rapporterer The Guardian i sin livedekning av rettsmøtet.

Banken ber dommeren om å pålegge klubben å gjenopprette et klart sammensatt og fungerende styre umiddelbart. I klartekst: At retten stopper Hicks og Gilletts forsøk på å endre styresammensetningen.

- Flere bud Representanten for Hicks og Gillett innrømmer ifølge The Guardian et kontraktsbrudd, men sier de ikke ser noen grunn til å sette sammen styret på nytt før fredag. Dette avviser RBS som absurd, da klubben skal betale RBS 200 millioner pund - i underkant av 2 milliarder kroner - innen fredag.

Hicks' og Gilletts representant sier på sin side at dette ikke handler om at de ønsker å tviholde på eierskapet. De er klar over at deres tid som eiere i klubben snart er over.

De hevder imidlertid at Liverpool-styret takket ja til budet fra NESV uten å gi en rettferdig vurdering av bud fra andre mulige kjøpere.

De nevner et «Meriton-bud» og et bud fra Mill Financial, som har overtatt deler av aksjene til Gillett.

Nytt bud fra Lim Hva Meriton er, er noe uklart. The Guardian lurer på om det kan være et annet navn for budet fra Singapore-milliardæren Peter Lim, som det ble skrevet om i går.

Parallelt med rettssaken i London bekreftes i dag et fornyet bud fra Lim. Han hadde også inne et bud sist uke, men Liverpool-styret valgte å selge til NESV.

Nå håper Peter Lim at forvirringen og rettssaken skal åpne for et forbedret bud fra hans side.

Ifølge Sky News vil han gi 320 millioner pund for klubben. I tillegg lover Lim å gi Liverpool 40 millioner pund til å bruke på nye spillere i neste overgangsvindu i en pressemelding gjengitt på sportingintelligence.com.

- Lim håper at saken resulterer i en sjanse for ham til å legge inn et bud på klubben som får en rettferdig vurdering, sier en talsmann for Tulchan PR, som representerer Lim i London, ifølge Sky Sports.

FÅR DE BREMSET SALGET? Tom Hicks og George Gillett. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix
FÅR DE BREMSET SALGET? Tom Hicks og George Gillett. Foto: Phil Noble, Reuters/Scanpix Vis mer