HAR IKKE SOLGT: Tom Hicks (t.v) og George Gillett skal selge Liverpool, men førstnevnte er redd det kan ta et par år. Foto: EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATIS
HAR IKKE SOLGT: Tom Hicks (t.v) og George Gillett skal selge Liverpool, men førstnevnte er redd det kan ta et par år. Foto: EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATISVis mer

Liverpool-salg kan drøye i to år

Hicks synes han har betalt dyrt.

|||(Dagbladet): Tom Hicks og George Gillett er av den type klubbeiere Uefa advarer mot.

Nylig jublet Liverpool-fansen, da amerikanerne ansatte en ny styreformann med én oppgave: Selge klubben videre.

I dag får de helrøde på The Kop en nedslående melding, Hicks mener det kan ta opptil to år før han og makkeren er ute av klubben.

- Med tanke på diskusjonene vi har hatt i løpet av de to siste årene, så finnes det masse folk dere ute som kan investere. Vi har eid klubben i tre år. Vi kommer ikke til å eie den i fem, sier Hicks ifølge The Times.

Krever 7,2 milliarder?
Problemet kan være priskravet. Det sies at Hicks og Gillett ønsker seg opptil 7,2 millarder kroner for Liverpool, nesten fire ganger prisen de betalte i 2007.

Milliardæren fra Texas synes likevel at det har vært tungt å eie Liverpool, han orker ikke at livet skal bare dreie seg om klubben som har vunnet hele 18 ligamesterskap i England.

MER TÅLMODIGHET: Liverpool-fansen får nye eiere, men ikke med en gang. Foto: AP/Paul Thomas
MER TÅLMODIGHET: Liverpool-fansen får nye eiere, men ikke med en gang. Foto: AP/Paul Thomas Vis mer

- Jeg kan fortsatt være en supporter. Men jeg har betalt en fryktelig pris. Jeg er 64 år. Jeg ønsker ikke dette mer, sier Hicks.

At amerikanerne blir i klubben en god stund til betyr trolig at Liverpools pengepott til spillerkjøp forblir meget liten.

Benitez usikker
Hicks og Gilett har pådratt klubben ei gjeld på 2,2 milliarder kroner, og manager Rafa Benitez har anklaget klubben for løftebrudd.

Nå er framtida til Benitez' usikker. Sesongen har vært en totalfiasko og kampen mot Hull på søndag kan bli 50-åringens siste.

SALGSMANN: Martin Broughton er Liverpools nye styreformann, han skal sikre amerikanerne en god pris for klubben. Foto: EPA/DAI KUROKAWA
SALGSMANN: Martin Broughton er Liverpools nye styreformann, han skal sikre amerikanerne en god pris for klubben. Foto: EPA/DAI KUROKAWA Vis mer