Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool scoret på kontroversielt straffespark på overtid

Christian Benteke gikk i bakken i det 94. minuttet.

1-1: Roberto Firmino sender ballen forbi McCarthy. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
1-1: Roberto Firmino sender ballen forbi McCarthy. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

• Crystal Palace - Liverpool 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool og Jürgen Klopp måtte vinne for å ha et lite håp om å blande seg inn i topp-4-bataljen i Premier League.

Manageren valgte å hvile spillere som Daniel Sturridge og Philippe Coutinho fra start, kanskje med Europa League-kampen mot Manchester United førstkommende torsdag i tankene.

Crystal Palace hadde ikke vunnet på de elleve siste ligakampene, men så ut til å gå mot en etterlengtet trepoenger med ledelse og spill mot ti mann. Men reservekeeper McCarthy ødela alt for hjemmelaget da han serverte Liverpool og Firmino ballen kvarteret før slutt.

TOK LEDELSEN: Crystal Palace-spillerne jubler. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix
TOK LEDELSEN: Crystal Palace-spillerne jubler. Foto: Reuters / Tony O'Brien / NTB Scanpix Vis mer

Og det stoppet ikke der.

På overtid fikk Liverpool et kontroversielt straffespark da Christian Benteke gikk i bakken. Dommeren pekte på utspill fra mål, men etter å ha lyttet til linjedommeren dømte han straffespark i stedet. Innbytter Benteke var iskald, og sendte ballen elegant i nettmaskene.

- Det ser aldri ut til å være kontakt, mente TV2-kommentator Øyvind Alsaker om situasjonen.

Reprisen viste at det var litt kontakt mellom Delaney og Benteke. Kneet til stopperen traff foten til Benteke. Ekspertpanelet i TV 2-studioet var enige om at straffesparket var korrekt.

RØDT KORT: James Milner fikk to gule. Foto: Reuters / Tony O'Brien/NTB Scanpix
RØDT KORT: James Milner fikk to gule. Foto: Reuters / Tony O'Brien/NTB Scanpix Vis mer

- Jeg tror han var borti meg. Jeg mener dommerne vet det bedre enn oss, sier Benteke via TV 2 etter kampen.

Det synet delte Jürgen Klopp.

- Jeg er sikker på at det var straffespark, sier Klopp etter kampen.

Åpent Det var lite som tydet på at det skulle bli målløst til pause mellom lagene ut fra det første kvarteret.

Begge leire hadde store sjanser til å finne veien til nettmaskene. Nærmest var en livlig Adebayor, som stanget ballen knallhardt i tverrliggeren da Liverpool-spillerne sto og sov.

Etter et hendelsesrikt kvarter dabbet kampen mer og mer av, og det var knapt noe å skrive hjem om den siste halvtimen før hvilen.

Pangåpning Like etter hvilen åpnet hjemmelaget scoringsballet. Etter klabb og babb i boksen var det til slutt Joe Ledley som hamret ballen forbi Mignolet fra distanse. Scoringen kom etter en dødball, noe som har vært Liverpools store problem denne sesongen.

Det er bare Swansea som har sluppet inn flere mål enn Liverpool på corner (10). Liverpool følger like bak med ni innslupne mål. For hver 15. corner motstanderen får, slipper Liverpool inn i snitt ett mål.

Klopp sendte utpå Coutinho etter en snau time, i håp om å snu kampen. Men like etterpå kom det en ny kalddusj for de røde.

Rødt kort James Milner hadde gult kort fra før da han kastet seg inni en duell mot Wilfried Zaha. Midtbanespilleren var ikke i nærheten av ballen, og dommer André Marriner sendte ham rett i dusjen.

Roberto Firmino hadde knapt vært synlig i kampen da keeper Alex McCarthy bestemte seg for å gjør noe med det. Litt presset sendte han ballen rett i beina til Firmino, som takket ved å sende den tilbake i målet til sisteskansen. Brasilianerens sjuende scoring på de siste åtte ligakampene.

McCarthy fikk en sjelden sjanse mellom stengene ettersom Wayne Hennessey hadde pådratt seg en liten smell. Det spørs om han får den samme muligheten med det første.

Tre minutter før slutt hamret Alberto Moreno ballen på innsiden av stolpen fra 25 meter. Liverpool var bedre med i kampen med ti mann, og avgjorde på overtid med straffesparkscoringen.

- Det var en utrolig forestilling av oss. Spesielt etter det røde kortet. Vi viste karakter, sier Dejan Lovren via TV 2.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram