Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool sikrer seg enda en spiss

Kuyt klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Nederlands VM-spiss Dirk Kuyt (26) har vært en av de heteste spillerne på overgangsmarkedet i sommer. Nå - akkurat to uker før overgangsvinduet stenger, og to dager før seriestarten i England - har han endelig funnet seg en ny arbeidsgiver.

Liverpool er blant klubbene som har siklet etter hans tjenester, og nå har rødtrøyene blitt enig med Feyenoord om overgangssummen, melder BBC.

Ifølge nederlandske Telesport betaler Liverpool 144 millioner kroner, noe som er 16 millioner mindre enn det Feyenoord hadde håpet på.Rotterdam-klubben sitter likevel igjen med en pen fortjeneste, siden de kjøpte ham for 8,3 millioner fra Utrecht for tre år siden.

Kuyt spilte for Nederland i 4-0-seieren mot Irland i går kveld, men kom ikke på scoringslista. Totalt har han scoret fire mål på 17 landskamper.

- Drømmeklubben

Flere europeiske klubber og spesielt Newcastle i Premier League har vært ute etter ham. Etter Irland-kampen feide han imidlertid all tvil til side.

- Liverpool er drømmeklubben jeg har vært ute etter. Det var større interesse andre steder, men ingen ting som kunne måle seg med Liverpool - en fantastisk klubb, med et strålende rykte, stor støtte og en stolt historie. Det vil være en ære å spille for en slik klubb, sier han ifølge nyhetsbyrået PA.

Styreformannen i Feyenoord, Jorien van den Herik, sier at Kuyt hele tida har ønsket seg til Anfield.

ANFIELD NESTE: Dirk Kuyt skal nå kjempe om en spissplass på Liverpool. Foto: EPA
ANFIELD NESTE: Dirk Kuyt skal nå kjempe om en spissplass på Liverpool. Foto: EPA Vis mer

- Vi gjorde alt vi kunne for å få ham til å bli, og strakk oss langt for å få til en avtale. Dirk var også åpen for det, men vi visste at vi ikke hadde noe å stille opp med hvis han fikk muligheten til å spille for favorittklubben - og det er Liverpool, sier han til klubbens hjemmeside.

Selv om Dirk Kuyt er strålende fornøyd med overgangen, er det med tungt hjerte han forlater Feyenoord.

- Jeg reiser med blandede følelser. Jeg har hatt tre fantastiske år i Rotterdam, selv om vi ikke har vunnet noen store titler, sier Kuyt.

Debatt

Liverpool har mange spisser nå, hvem bør Rafael Benitez bruke på topp?

FORLATER FEYENOORD: Dirk Kuyt har scoret mange mål for den nederlandske klubben.