Liverpool sjalu på United

Liverpools stjernespiss Michael Owen innrømmer at rivalen Manchester Uniteds suksess de siste sesongene har vært en pitter pille å svelge for laget fra Anfield.

Nå er det imidlertid ting som tyder på at den gamle storklubben er på vei tilbake mot toppen av engelsk fotball.

Gerrard Houlliers menn har bare tapt to av de siste tjuefire kampene, og er ubeseiret hjemme siden tapet mot Everton i september. Lagets fantastiske form har ført dem opp til andre plass på tabellen, bak suverene Manchester United.

Og det er nettopp Uniteds suksess i Europa som har inspirert Liverpool-spillerne til dyst.

- Champions League har vært vårt mål siden første dag. Du ser på lagene i Champions League og sammenligner dem med ditt eget lag. Vi har mange gode spillere på Anfield nå, og ønsker å ta det siste steget ut i Europa sammen med United, sier Owen til Sky Sports nettside.

Klar for Europa

Liverpool har ikke spilt i den gjeveste Europacupen siden de ble utestengt fra turneringen etter Heysel-tragedien i 1985. Owen mener at tiden nå er inne for mer enn UEFA-cup på Anfield.

- Jeg har spilt UEFA-cup fotball på Anfield og det er alltid en fantastisk atmosfære på stadion på Europa-cup kvelder, men Champions League ville vært noe helt nytt og spesielt. Jeg ser det som en eliteturnering som svært få britiske spillere har fått være med på. Kun de beste i verden får delta, og Uniteds suksess har kun skjerpet appetitten vår.

Liverpool-spissen vedgår at det særlig er under landskampsamlinger at misunnelsen overfor United spillerne er størst. Han sier:

- Når vi samles for å spille for England forteller alltid United-spillerne om sine erfaringer i Europa, og om hvordan det er å spille viktige kamper på de store stadione. Jeg misunner United-spillerne disse opplevelsene og ser frem til den dagen jeg får den samme erfaringen.

Glimrende spisspartner

Liverpool har slitt med mange skader hos spissene denne sesongen, men kjøpet av Emile Heskey fra Leicester har ført til både større bredde og mer klasse på topp hos de røde. Owen er overbevist om at samarbeidet med Heskey vil kunne bringe mer heder og ære til Anfield.

- Samarbeidet vårt blomstrer, og jeg mener vi utfyller hverandre perfekt. Manageren har brukt mye tid på å utvikle samarbeidet vårt, og du kan allerede se at det har gitt resultater.

Situasjonen Owen sikter til er forspillet til Owens mål mot Tottenham sist helg, der Heskey slo fyrtårnet Sol Campbell i lufta, og spilte frem Owen til scoring for Liverpool.

- Emile er en fantastisk spiller, og han viste virkelig hva han står for ved å terrorisere en spiller som den engelske landslagsspilleren Sol Campbell. Det er overhodet ingen tvil om at Heskey betyr problemer for alle forsvarere i hele verden. Han er en drøm å ha som partner på topp, fordi han er så uegoistisk og skaper mange sjanser for andre, sier Michael Owen.

MISUNNELIG: Michael Owen vil gjerne spille mesterligafotball som Manchester United.