SOFAVELGER: Liverpools nye styreformann Martin Broughton klarer ikke å styre følelsene sine for Chelsea, så da blir han like godt hjemme i stedet for å provosere noen på Anfield i morgen.Foto: SCANPIX/EPA/Lawrence Looi
SOFAVELGER: Liverpools nye styreformann Martin Broughton klarer ikke å styre følelsene sine for Chelsea, så da blir han like godt hjemme i stedet for å provosere noen på Anfield i morgen.Foto: SCANPIX/EPA/Lawrence LooiVis mer

Liverpool-sjef dropper å dra på kampen i morgen

Fordi han er Chelsea-fan.

||| • Følg Premier League i fotballstudio hele helgen!

(Dagbladet): Liverpools dilemma når Chelsea kommer på besøkt denne helgen er allerede godt omskrevet, selv om det i utgangspunktet burde si seg selv at selvrespekt og ære bør gå foran ønsket om å forhindre at Manchester United passerer Merseyside-gjengens antall seriemesterskap.

For den nyansatte styreformannen Martin Broughton er imidlertid søndagens oppgjør ekstra vanskelig. Han har nemlig vært Chelsea-fan i 55 år - og derfor dropper han å dra på Anfield i det hele tatt i morgen.

- Enhver ekte supporter som har støttet et lag i 55 år som jeg har, vet at man ikke kan skifte klubb over natta. Når du har fulgt et lag så lenge som jeg har ligger det i blodet. Det er en følelsesmessig greie, og alle supportere som har støttet Liverpool i lang tid vil vite hva jeg snakker om, sier Broughton ifølge Independent.

- Jeg kan ikke komme på kampen søndag og vise noen av disse følelsene, for det ville vært respektløst overfor Liverpool-fansen. Liverpool har strålende supportere, så det eneste fornuftige er at jeg blir hjemme og ser kampen på TV, sier styreformannen.

Drømmescenario
Brougthon ble ansatt som styreformann for drøye to uker siden, og har fått oppgaven med å finne en investor som kan komme inn og redusere klubbens milliardgjeld.

British Airways-sjefen har et drømmescenario for ligainnspurten, men det kan virke mest som en drøm.

- Det perfekte ville være om Liverpool vinner i helga og klarer Champions League-plassen, mens Chelsea likevel vinner ligaen. Det ville være stort, mener Broughton.

Benitez er bekymret
Alex Ferguson og Patrice Evra er blant dem som allerede har «advart» Liverpool mot å bringe skam over klubben sin ved å ikke gjøre sitt beste mot Chelsea, og også Liverpools supportertalsmann Pål Christian Møller sa til Dagbladet i går at tre poeng på Anfield betyr mer enn antall seriemesterskap.

Men uansett innstilling er det ingen tvil om at Liverpool stiller svekket etter tapet for Atletico Madrid i midtuka, og Rafa Benitez er bekymret for tilstanden i troppen før morgendagens kamp.

- Det blir vanskeligere å løfte spillerne enn noensinne. Vi er nødt til å undersøke alle spillerne før vi velger laget, så hardt rammet er vi, sier spanjolen ifølge Daily Mail.

- Vi måtte ta av Benayoun og Mascherano fordi de var veldig slitne. Vi måtte bruke Kuyt selv om han skadet seg mot Burnley, og David N'Gog satt på benken selv om han ikke var hundre prosent. Jeg er stolt over innsatsen til spillerne, men nå betaler de prisen for det. Jeg tenkte at en seier kunne gi oss adrenalin nok til Chelsea-kampen også, men i stedet er spillerne veldig langt nede i tillegg til å være slitne. Jobben vår er å få dem klare til enda en storkamp, men det blir ikke lett, sier Benitez.

PS! Engelske aviser er i dag igjen fulle av rapporter om at Juventus på nytt vil prøve å sikre seg Rafa Benitez i sommer. På pressekonferansen før helgen nektet Benitez å love at han vil fortsette i Liverpool etter denne sesongen.