Liverpool-sjef vil stoppe Tevez-avtaler

Liker ikke stjernelån til storklubbene.

(Dagbladet.no): Carlos Tevez har sagt ja til Manchester United, og planen er at Ole Gunnar Solskjærs klubb leier den argentinske spissen de neste to årene, med et mulig kjøp i etterkant.

Slike overganger vil Liverpool-direktør Rick Parry til livs.

- Da jeg jobbet for Premier League mente vi alltid, med tanke på alle pengene i Premier League, at lånesystemet kan misbrukes. Jeg tror klubbene klarer å stå på egne bein, ingen trenger lån, sier Parry til flere britiske aviser.

Han nevner ikke navn, men Tevez\' overgang er allerede omstridt i England. United skal ha gjort en avtale med Tevez-eier Kia Joorobchian. West Ham motsetter seg argentinerens avgang fra Upton Park, fordi han har kontrakt til 2010.

Premier League har også blandet seg inn, kravet er at United må sikre seg en avtale med West Ham før 23-åringen kan flytte på seg. Pussig nok hevdes det at Liverpool gjorde en identisk låneavtale for Javier Mascherano, midtbanespilleren havnet i West Ham sammen med Tevez før han ble snappet opp av Liverpool i januar.

- Hvorfor var Premier League ikke interesserte i da Mascherano gikk til Liverpool? Det er akkurat samme avtalen. Premier League gikk gjennom den overgangen, men da insisterte de ikke på at West Ham skulle få penger ut av avtalen, sier en kilde til nyhetsbyrået PA.

Tevez-saken har skapt trøbbel allerede, West Ham fikk 66 millioner kroner i bot i vår på grunn av eierskapet til spilleren. Sheffield United mente londonlaget burdte fått poengtrekk, men har hittil tapt saken på alle fronter.

Liverpools Perry er klar over at forslaget om å kutte leieavtaler møter motstand hos andre klubber i toppdivisjonen.

Liverpool-sjef vil stoppe Tevez-avtaler

- Det var klubbene som ville myke opp reglene og det er helt klart en majoritet som ønsker dette, sier Parry.

KLUBBENE KRANGLER, TEVEZ SPILLER CUP: Her er Carlos Tevez i aksjon for Argentina i Copa America-kampen mot Peru i natt. I England strides klubber og ligaen om hans framtid. Foto: Scanpix/Afp
KLUBBENE KRANGLER, TEVEZ SPILLER CUP: Her er Carlos Tevez i aksjon for Argentina i Copa America-kampen mot Peru i natt. I England strides klubber og ligaen om hans framtid. Foto: Scanpix/Afp Vis mer
DOBBELAVTALE: West Ham hentet Tevez og Mascherano til Premier League, men nå er snart begge stjernene leid ut videre.