IKKE STORFORNØYD: Han brukte mange pund på å forsterke stallen etter fjorårets ligasølv, men Liverpool-manager Brendan Rodgers ser at kvaliteten i laget er blitt dårligere siden da.Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
IKKE STORFORNØYD: Han brukte mange pund på å forsterke stallen etter fjorårets ligasølv, men Liverpool-manager Brendan Rodgers ser at kvaliteten i laget er blitt dårligere siden da.Foto: AFP / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Liverpool-sjefen nådeløs mot egne spillere: - Det handler om kvalitet

Skal forsterke før neste sesong.

(Dagbladet): Liverpools håp om å nå Champions League ble en gang for alle knust av Hull City på KC Stadium i går kveld. Sju poeng på fire kamper blir for mye å ta igjen på Manchester United, og nå kan det også se ut som om Europa League-plassen kan ryke.

Slik det ser ut i øyeblikket ligger Liverpool på femteplassen som gir playoff-plass i turneringen, og siden Chelsea vant ligacupen men er kvalifisert for Champions League, får også sjetteplassen en mulighet til å nå gruppespillet i den nest gjeveste europeiske turneringen.

Ned til Southampton på sjuende, plassen som akkurat nå ikke gir europacupspill, er det ett fattig poeng.

Må tøffe seg opp
Etter tapet mot Hull i går er det naturlig nok ikke Europa som har førsteprioritet hos manager Brendan Rodgers. For en gangs skyld var Rodgers brutalt ærlig med hva det er troppen hans mangler for å kjempe om de gjeveste plassene i Premier League, og dermed også gjevere kamper i Europa.

- Utfordringen min foran neste sesong er å bygge et lag som kommer seg gjennom de tøffe periodene, sa Rodgers ifølge Daily Mail i går.

Ifølge manageren leter samtlige i klubben med lys og lykte etter spillere som har kvalitet nok til å forsterke Liverpool. Rodgers sier han er lovet penger til å gjøre de riktige investeringene før neste sesong, men minner samtidig om at målgarantistene fra fjorårssesongen er borte i år.

Mangler kvalitet
Og at selv med Suarez og Sturridge på laget i fjor var det ingen som regnet med Liverpool blant topp fire i ligaen. Det endte som kjent med en andreplass, mens det i år altså ser langt magrere ut.

- Det er mange fantastiske spillere her, men tidvis blir det tøft i løpet av sesongen og det må man komme seg gjennom. Hvis du skal være med helt i toppen slik vi var i fjor trenger du den tøffheten. Nå må vi refokusere og forsøke å forbedre troppen, sier Rodgers, som helt tydelig har sett hva som er borte fra sølvsesongen i fjor.

- Det handler om kvaliteten på spillerne. Coutinho var fantastisk i kveld, men han er nødt til å holde på ballen i lengre perioder. Han ser etter løp og bevegelser som han har hatt rundt seg i et par år, men so kanskje ikke er der så mye nå, sier Rodgers.