SUKSESSMANAGER: Liverpool-manager Brendan Rodgers kommer til å sende en rekke spillere ut døra på Anfield i sommer, mens bare noen få kommer til å hentes inn. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
SUKSESSMANAGER: Liverpool-manager Brendan Rodgers kommer til å sende en rekke spillere ut døra på Anfield i sommer, mens bare noen få kommer til å hentes inn. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB ScanpixVis mer

Liverpool-sjefen vil kvitte seg med 14 spillere

Tar grep.

(Dagbladet): Liverpool er akkurat ferdig med en knallsterk sesong, som nesten ga ligagull til de røde.

Planleggingen av 2014/15-sesongen er selvfølgelig godt i gang, og velinformerte Daily Telegraph skriver at manager Brendan Rodgers har en liste på 14 spillere som han ønsker å kvitte seg med i sommer.

Håpet er å få inn 30 millioner pund, cirka 300 millioner kroner, som kan brukes til å hente inn forsterkninger.

I fjor sommer hentet Rodgers inn åtte spillere, men det blir garantert færre i år.

- Jeg vil ikke sette et bestemt tall på hvor mange vi ønsker å hente, men jeg vil heller ha én eller to toppspillere enn sju spillere som kanskje ikke utgjør noen forskjell. Det handler om kvalitet. Vi kan ikke gå inn i Champions League med tvil rundt flere spillere. Vi må kjenne kapasiteten deres og vite hva de kan utrette, sier Rodgers, ifølge Sky Sports.

Agger kan forsvinne Danske Daniel Agger og brasilianske Lucas Leiva er blant de mest profilerte spillerne nord-iren ønsker å kvitte seg med.

Agger kan bli erstattet av Steven Caulker, som på grunn av en klausul i kontrakten kan forlate Ole Gunnar Solskjærs Cardiff på grunn av nedrykket fra Premier League.

Floppkjøpene Iago Aspas og Luis Alberto kan være på vei bort, mens Victor Moses og Aly Cissokho, som var på Merseyside på lån, ikke vil hentes permanent.

Rodgers skal også være ivrig på å selge to spillere han lånte ut med suksess denne sesongen.

FORSVINNER? Lucas Leiva. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD / NTB Scanpix
FORSVINNER? Lucas Leiva. Foto: AFP PHOTO / OLLY GREENWOOD / NTB Scanpix Vis mer

Fabio Borini gjorde det bra for Sunderland, mens Oussama Assaidi skal være ønsket permanent i Stoke, etter å ha spilt for Mark Hughes' lag på lån.

Gode forberedelser Liverpool har ikke hatt like mange klassespillere i troppen som tittelrivalene denne sesongen. Neste års tropp må i tillegg tåle Champions League-spill.

Rodgers røper imidlertid at han har planlagt overgangene en god stund allerede.

- VM gjør det vanskelig, men vi har forberedt oss i noen måneder, så vi skal forsøke å gjøre det så fort som mulig, sier han.

Pepe Reina, som har vært i Napoli på lån denne sesongen, er også en av spillerne som er på vei ut døra på Anfield for godt. Telegraph skriver at Rodgers håper å selge spanjolen for rundt fire millioner pund.

Flere engelske medier melder i dag at Real Madrid - på nytt - kommer til å forsøke å sikre seg Luis Suarez. Den VM-klare uruguayaneren, som skrev under på en ny kontrakt i desember, er imidlertid ikke lenger like ivrig på å forlate Merseyside.

- Alle vet at det blir spekulasjoner i media i sommer, men jeg har en kontrakt med Liverpool. Jeg vet hvordan spekulasjonene er, og jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg vet hva jeg vil, og det som kommer ut er mer rykter enn virkelighet, sier han, ifølge Telegraph.

FORSVINNER? Daniel Agger. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Scanpix
FORSVINNER? Daniel Agger. Foto: AP Photo / Michael Probst / NTB Scanpix Vis mer