CORONAGRYTE: Kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid trakk 52 000 tilskuere, men burde aldri vært spilt, ifølge ekspertene. Foto: NTB scanpix
CORONAGRYTE: Kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid trakk 52 000 tilskuere, men burde aldri vært spilt, ifølge ekspertene. Foto: NTB scanpix Vis mer

Liverpool-sjokk: - 41 døde

Rapport viser sjokktall om Champions League-kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid. Anslår at kampen førte til opptil 41 coronarelaterte dødsfall.

Publisert

Kampen mellom Liverpool og Atlético Madrid 11. mars har vært kraftig i søkelyset de to siste månedene. Ikke fordi Liverpool ble slått ut av Champions League, men på grunn av fullsatte tribuner - 52 000 tilskuere - på Anfield.

Europa var i ferd med å stenge ned på grunn av coronaviruset. Likevel ble kampen spilt som om dødsviruset ikke eksisterte.

Fra Spania kom det 3000 tilreisende supportere. Nå konkluderer statistikk fra National Health Service (NHS) i Storbritannia at opptil 41 coronarelaterte dødsfall kan knyttes til kampen.

Det er avisa The Sunday Times som melder dette i dag. Tallene er analysert av gruppen Edge Healt.

De har tatt utgangspunkt i datamodeller. Ifølge modellene førte kampen på Anfield til dødsfallet til opptil 41 personer mellom 25 og 35 dager seinere.

HOSTER: Diego Costa hostet mot reporterne i etterkant av Liverpools møte med Atlético Madrid i Champions League. Det har fått nettet til å koke. Vis mer

Ifølge Imperial College London og University of Oxford kan 640 000 personer ha vært smittet av viruset i Spania på tidspunktet kampen ble spilt. Det tilsvarende tallet i Storbritannia kan ha vært 100 000, skriver The Sunday Times.

Forretningsvirksomheter, skoler og restauranter i Spania var i ferd med å stenge ned på dette tidspunktet. I Storbritannia var det «business as usual».

Samme kveld gikk Paris Saint-Germain og Borussia Dortmund for tomme tribuner på Parc des Princes.

Anfield-kampen er blitt kraftig kritisert i ettertid. I forrige måned innrømmet borgermesteren i Madrid, Jose Luis Martinez-Almedia, at det var feil å avvikle den.

- Det var ingen fornuft i at 3000 Atlético-fans dro til Anfield på den tida, sa Martinez-Almedia til radiokanalen Onda Cero.

Manager Jürgen Klopp har allerede kalt det en «kriminell handling» å la kampen bli spilt.

Analytikerne anslår videre at Cheltenham Festival - som hadde besøk av 250 000 mennesker - har ledet til 37 coronarelaterte dødsfall.

Totalt i Spania har 28 678 personer mistet livet som følge av coronaviruset.

I Storbritannia er tallet enda høyere: 36 675.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer