ALLE MÅLENE: Se galskapen som utspilte seg i Sevilla. Video: Viasat

Sevilla - Liverpool 3-3

Liverpool sjokkerte Sevilla før pause. Etterpå ble alt fullstendig snudd på hodet

I en fyrverkeri av en fotballkamp endte det 3-3 mellom Sevilla og Liverpool.

Sevilla - Liverpool 3-3 (0-3)

(FourFourTwo): Liverpool har noen minneverdige oppgjør mot spansk motstand opp gjennom årene, men et øyeblikk klubben ønsker å glemme er tapet i Europa League-finalen mot Sevilla i 2016.

Kveldens kamp ville på ingen måte kunne gi en revansj for det forsmedelige 1-3-tapet, men seier ville bety at de rødkledde var videre til neste runde i Champions League som gruppevinner, med én kamp igjen å spille.

Det skjedde ikke.

Men for en oppvisning det ble i Spania - av begge lag. Da lagene gikk til pause følte nok Liverpool seg ganske trygg på seier med 3-0 i sekken, men allerede etter 54 minutter sto det 2-3 på lystavla i Sevilla.

Og comebacket ble fullkomment da Sevilla scoret nesten tre minutter på overtid etter en corner.

- Klopp tror vel knapt det hans er, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

- Forferdelig

Og Liverpool-sjefen hadde følgende å melde til Viasat etter kampen:

- Alle så det sannsynligvis. Vi stoppet å spille fotball i andre omgang, det var problemet, ikke målene vi slapp inn. Vi lagde et frispark og et straffespark, så det var et problem, sier Klopp.

Tyskeren mener laget lå for lavt og at spillerne var for passive i heksegryta.

- Det føles virkelig forferdelig. Det føles som et tap, legger tyskeren til.

Jordan Henderson sier at han ikke forstår hvordan kollapsen kunne skje.

- Jeg er ikke sikker. Første omgang var veldig god, disiplinert, vi scoret fine mål. Den andre omgangen var veldig dårlig, vi startet ikke bra i det hele tatt. VI ga bort en corner og sleit etterpå, sier Henderson ifølge BBC.

Med seier på Anfield vil Spartak Moskva gå videre på bekostning av Liverpool, dersom Sevilla skulle slå Maribor i den siste kampen.

Endelig for Klopp

Det andre oppgjøret i denne gruppa ble spilt i Russland tidligere i dag. Der spilte Spartak Moskva og Maribor 1-1 etter at bortelaget utliknet på overtid. Det betyr at det russiske laget må vinne på Anfield i siste kamp i håp om avansement.

Samtidig lettet det litt av presset på begge lagene i Spania, som allerede før kveldens kamper var i førersetet angående videre spill i turneringen.

Ifølge statistikkbyrået Opta hadde ikke Jürgen Klopp vunnet som manager mot Sevilla på seks kamper (tre tap). Det ville seg ikke i kveld heller.

Og for et fyrverkeri det var.

Liverpool523016-69
Sevilla522111-118
Spartak Moskva51319-66
Maribor50232-152

Corner er mål

Den første kampen mellom Liverpool og Sevilla var også et fyrverkeri av en fotballkamp, der én defensiv feil og en straffemiss kostet engelskmennene to poeng.

Kveldens kamp var ikke mindre underholdende.

Liverpool fikk en drømmestart i Spania med scoring allerede etter halvannet minutt. Liverpool har aldri scoret et tidligere mål i turneringen, og det kom etter et smart cornertrekk.

En corner fra høyre ble stusset videre mot bakerste stolpe av Gigi Wijnaldum. Der dukket en umarkert Roberto Firmino opp, og brasilianeren kunne enkelt gi bortelaget ledelsen.

HISTORISK: Roberto Firmino setter inn 1-0 etter halvannet minutt. Video: Viasat

- Det skal ikke være så lett at du taper den første duellen, og så er det ingen som er med i det hele tatt, mente Viasat-kommentator Morten Langli.

Det var Firminos fjerde scoring på fem kamper i Champions League. Til gjengjeldt har han tre mål på 12 kamper i Premier League.

Etter 19 minutter burde det stått 1-1. Nolito fintet Joe Gomez på rompa før han avsluttet fra kloss hold, men Liverpool-keeper Loris Karius fikk en fingertupp på ballen, som gikk i stolpen før Karius fikk kontroll på den.

Begge lag skapte noen store sjanser etterpå, men det var de røde som fikk uttelling. Nok en gang skjedde det etter en corner.

Målet var som en kopi av den første scoringen. Coutinho slo denne gangen på panna til Firmino, som stusset videre på bakerste stolpe. Denne gangen var det Sadio Mané som kom flygende, og han stupheadet ballen i nettmaskene.

DOBLET LEDELSEN: Sadio Mané kommer stupende inn på bakerste stolpe. Video: Viasat

Sjeldent tap

Og det skulle bli mer rød jubel.

Liverpool og Mané kontret, og vingen kom alene med keeper. Sergio reddet forsøket, men på returen kunne Firmino enkelt øke ledelsen foran åpent mål. Det var så enkelt at han snudde seg i motsatt retning i det han skjøt mot målet.

- Nå har de scoret tre mot Sevilla på en halvtime, mot et lag som ikke har tapt hjemme på et år! utbrøt Langli i kommentator-bua.

ØKTE LEDELSEN: Roberto Firmino setter inn 3-0. Video: Viasat

Sist Sevilla tapte hjemme var 22. november (1-3 mot Juventus i Champions League).

Slo tilbake

Men Sevilla slo knallhardt tilbake like etter pause. Et frispark fra høyre ble slått inn i boksen, og Alberto Moreno tapte hodeduellen mot Ben Yedder på første stolpe. Spissen styrte ballen kontrollert i nettmaskene, hans femte mål på fem kamper.

Det var Alberto Moreno som laget frisparket på sin gamle hjemmebane. At venstrebacken ikke spilte noen stor kamp i kveld, er en underdrivelse. Det virket til tider preget av møtet med gamleklubben.

Sevilla fikk blod på tann og presset bortelaget skikkelig etter scoringen. Liverpool hadde på sin side nok med å forsvare seg. Det var tydelig at spanjolene på ingen måter hadde gitt opp.

Og det skulle gå fra vondt til verre for Moreno. Først misset han på et mottak, før han laget straffespark i situasjonen etterpå. Den satte Ben Yedder først sikkert nede i hjørnet, men det ble annullert.

På forsøk nummer to byttet han hjørne og scoret sikkert for andre gang. Det var 2-3 og kamp igjen i Spania.

Etter kampen kom også Ben Yedder med følgende stikk til Liverpool:

Rystet

Minnene gikk tilbake til Europa League-finalen i 2016 da Liverpool gikk fullstendig i oppløsning. I kveld var de røde også tydelig rystet.

Etter 62 minutter hadde Klopp fått nok, og Moreno ble byttet ut sammen med Philippe Coutinho til fordel for James Milner og Emre Can.

Stormløpet mot Liverpools mål avtok noe etter hvert, og de røde spilte seg høyere i banen. Sevilla hadde ballen mest, men måtte passe seg for Liverpools kontringstyrke.

På overtid eksploderte hjemmelaget i et unisont jubelbrøl da Guido Pizarro sendte ballen i nettmaskene bak Karius etter å ha brukt to berøringer.

Drømmecomeback for Sevilla. For Liverpool og Klopp ble det en marerittavslutning. Nå risikerer begge lagene å ryke ut av turneringen med én kamp igjen å spille.