Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Liverpool skal ha Heggem

LIVERPOOL (Dagbladet): Liverpool- Coventry 1-3. Allerede før Darren Huckerby hadde begynt å herje med Bjørn Tore Kvarme og Liverpool-forsvaret, og før hjemmelaget forsvant ut av FA-cupen på den flaueste måten, ble FIFA-agent Erik Solér innkalt på Anfield Roads styrerom. På agendaen: Spillerkjøp. Navn på spilleren: Vegard Heggem, Rosenborg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De har bestemt seg nå - de vil ha Heggem, sier Erik Solér til Dagbladet. Og: - Rosenborg vil bli kontaktet en av de første dagene. Liverpool har hatt Heggem under oppsikt i lengre tid, men nå er det ikke lenger tvil.

- Liverpool vil kjøpe RBK-backen.

- Er det antydet pris?

- Nei, nei - ingen har snakket om det. Først må Liverpool snakke med Rosenborg. Men så lenge Vegard har to år igjen av kontrakten på Lerkendal, er det ikke sikkert Rosenborg vil selge.

Men:

- Hvis de sier ja, blir det dyrt.

Endelig konkret

Før Rosenborgs bortekamp mot Olympiakos 10. desember ble det gjort følgende Europa-jakt-status på Vegard Heggems kvaliteter: Alle vil kjøpe - det vil si 15 utenlandske proffklubber. Men mye var agent-snakk - enda mer framtidstanker fra diverse kilder.

Først i går formiddag tok Liverpool en konkret avgjørelse.

Etter det Dagbladet erfarer spiller ikke pengene noen rolle. For Liverpool skal, som Erik Solér melder etter sin time på Anfields aller sjefs-helligste, ha Vegard Heggem.

Dermed basta.

Kostbart tap

Dyrt ble det for Liverpool i går ettermiddag også. Veldig dyrt. For hjemme-tryninga i FA-cupens første forsøk koster mer enn bare en vinter uten spenninga og inntektene fra verdens beste cupturnering.

Satt i framtidsperspektiv kan det koste dem alt.

- Håpløst nå som vi var på gang etter fire strake seirer i ligaen, sier Øyvind Leonhardsen. - Før denne kampen følte både vi og fansen at det var noe på gang. I romjula kortet vi ned på Manchester Uniteds forsprang i ligaen, og plutselig snakket alle om at Liverpool i hvert fall ville bli nummer to.

Onsdag spiller Liverpool kvartfinale borte mot Newcastle i ligacupen. I går kveld liknet den kampen mest på et fjell. Og uten klatresko, krefter og vilje der oppe i nordøst har Liverpool bare ligaen igjen.

Da dukker det plutselig opp et fjell til.

Slappe Spice Boys

- Vi har ikke stabilitet, sier Leo. - Det er det som er problemet. Og hva var det som gikk galt i dag? Var det rett og slett for mye vind?

Leos meteorologiske ironisering handler om Liverpools image og enkelte spilleres merkelapp utafor banen. Noen av dem kalles Spice Boys, og i går passet de ekstra på sveisen. For ta en mann som målscorer Jamie Redknapp, som først spiller en støttepasning før han retter på håret.

Hele tida.

Coventry er motsetningen og i går var den mye bedre. Og tøffere, ærligere og langt mer helhjertet. For sjøl Liverpool vinner ikke hjemme på innøvd pasningsglid, teknikk og pene gutter.

Når motstanderne har bestemt seg for å spise dem til sein lunsj.

Huckerby enorm

Darren Huckerby er nevnt og Darren Huckerby skal nevnes igjen. Han utliknet til 1-1 på pauseslaget og ordnet det meste foran jubelscoringene til 2-1 og 3-1. Og spør Bjørn Tore Kvarme som hang i alt Coventry-spissen hadde på seg av tekstiler. Og hør:

- Førsteomgangen er jeg fornøyd med, da gikk det bra. Etterpå slapp vi Coventry for lett til. Og at Huckerby er en bra spiller, visste vi fra før. Likevel slapp han for lett til.

«Dere er til og med verre enn United» sang Coventry-fansen uten nevneverdig mot-støy fra The Kop.

Det forteller alt om den generelle fotballstemningen i Liverpool i går kveld. For når sjøl de mest ihuga gir opp, er det ikke mer igjen av Liverpool.

Ingen verdens ting.

  • Trond Egil Soltvedt så kampen fra sidelinja. Og slik Coventry oppfører seg inn i 1998 er det langt fram for eks-RBKeren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!