ÅPNET FESTEN: Vålerengas Lars Iver Strand (i midten) jubler for sin 1-0 scoring sammen med Adnan Haidar (t.v.) og Yssouf Kone i vennskapskampen i fotball mot Liverpool. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ÅPNET FESTEN: Vålerengas Lars Iver Strand (i midten) jubler for sin 1-0 scoring sammen med Adnan Haidar (t.v.) og Yssouf Kone i vennskapskampen i fotball mot Liverpool. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Liverpool sleit mot norske 2. divisjonsspillere

Spilte 3-3 mot Vålerenga.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Vålerenga - Liverpool 3-3

Snaue to uker før seriestart har Liverpool mye å rette på.

Riktignok skal man ikke legge for stor vekt på det som skjer i treningskamper. Men for Kenny Dalglish var det neppe beroligende at et B-preget Vålerenga - med flere 2. divisjonsspillere på laget - virket skarpere enn Premier League-stjernene i lange perioder på Ullevaal.

Midtveis i 2. omgang hadde Martin Andresen faktisk tre innleide Follo-spillere på banen samtidig, og legger man til at Lars Iver Strand, Dawda Leigh og Adnan Haidar for det meste har holdt til på Vålerengas rekruttlag denne sesongen, ville det vært en liten sensasjon om de hadde tatt skalpen til gutta fra Merseyside.

Særlig ettersom Liverpool stilte med noe av det sterkeste de har tilgjengelig om dagen - deriblant de tre sommerkjøpene Charlie Adam, Stewart Downing og Jordan Henderson.

Men de rettet i det minste opp litt av inntrykket mot slutten av kampen, da 1-2 ble snudd til 3-2 etter to dødballmål fra Daniel Agger. Men Vålerenga nektet å tape, og på overtid banken Mohammed Fellah inn utlikningen med et kanonskudd fra 20 meter.

SCORET TO: Daniel Agger scoret to mot Vålerenga. Begge etter en corner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SCORET TO: Daniel Agger scoret to mot Vålerenga. Begge etter en corner. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Jeg er fornøyd med andreomgangen. I første omgang spilte vi litt for individuelt, men i den andre omgangen var vi bedre. Vi ga dem mindre rom, og gjorde det vanskeligere for de, sa Kenny Dalglish til TV 2 Sporten etter kampen.

- Dere slipper inn tre mål i dag. Er det bekymrende?

- I dag? Nei. Hvis det skjer neste kamp, ja. Vi må unngå å slippe inn så mange mål, sa Dalglish som sammen med resten av Liverpool-laget la ned en rose bak det ene målet før kampstart til minne om ofrene på Utøya og i Oslo.

- Vi føler medfølelse med alle de som har mistet sine nærmeste. Vi ville vise vår respekt for dem, sa skotten.

Sjokkstart av VIF Det begynte uansett med gåsehud for Liverpool-fansen som hadde farget Ullevaal rød for anledningen: You'll never walk alone ble sunget med ektefølt patos før kampstart, en hymne som ikke akkurat gir mindre mening etter terrorangrepene i Oslo.

Men på banen var det noe umusikalsk og sommersløvt over gjestene fra England. Som ble straffet hardt etter et kvarter:

Vrakgodset Lars Iver Strand, som ikke har et eneste tippeligaminutt denne sesongen, slo ut til Nielsen på venstrekanten og satte fart inn i boksen. Han fikk ballen tilbake på 10 meter, og styrte ballen inn i Pepe Reinas lengste hjørne til 1-0-ledelse for Vålerenga.

LA NED ROSER: Liverpool-spillerne la ned roser til minne om ofrene på Utøya og i Oslo før kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LA NED ROSER: Liverpool-spillerne la ned roser til minne om ofrene på Utøya og i Oslo før kampen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

Noen få minutter seinere var kalddusjen total for Liverpool.

Håvard Nielsen fintet vekk Glen Johnson, og innlegget havnet hos Yssouf Koné, som i duell med Charlie Adam ble tildelt en svært billig straffe av Svein Oddvar Moen. Om noe så det mer ut som Koné sparket til Adam enn motsatt, men straffesparket var dømt, og Fegor Ogude satte inn 2-0 fra via fingertuppene til Reina.

«Nå er det stille i fjøset», lød det fra Klanen, og selvtilliten smittet tydelig over på Vålerenga-gutta ute på banen. Akkurat da var det vanskelig å få øye på forskjell mellom et lag som er nummer 11 i Tippeligaen, og et topplag i Premier League - om noe så Vålerenga ut som det beste laget.

Liverpool slo tilbake Men Liverpool svarte like før pause, da Andy Carroll headet ballen ned til seg selv på bakre stolpe, og satte inn reduseringen fra kloss hold.

Vålerenga holdt lenge stand i 2. omgang, med det raknet litt de siste 10 minuttene. Først raget Daniel Agger høyest på en corner og stanget inn 2-2, deretter var samme mann på plass igjen etter en ny corner noen få minutter seinere.

Dermed så Liverpool ut til å reise seg etter 0-3 mot Hull og 0-3 mot Galatasaray i de siste to treningskampene. Men Fellah ville det altså annerledes, da han dro seg fri fra en rusten Jamie Carragher og banket ballen forbi Reina med et herlig langskudd.

- VILLE VISE VÅR RESPEKT: Også Kenny Dalglish la ned en rose etter kampen. - Vi føler medfølelse med alle de som har mistet sine nærmeste. Vi ville vise vår respekt for dem, sa skotten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
- VILLE VISE VÅR RESPEKT: Også Kenny Dalglish la ned en rose etter kampen. - Vi føler medfølelse med alle de som har mistet sine nærmeste. Vi ville vise vår respekt for dem, sa skotten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer