Liverpool sliter mot topplagene

Tapte mot Chelsea - som spilte med ti mann nesten hele 2. omgang.

(Dagbladet.no:) Chelsea - Liverpool 1-0. Denne kampen inneholdt det meste: Et supermål av Chelsea, rødt kort, en straffesituasjon og en gedigen utlikningssjanse for Liverpool.

Men det ville seg ikke for gjestene i ettermiddag.

Det ble sagt på forhånd at Liverpool ikke hadde råd til å tape denne kampen, til tross for at det bare er snakk om femte serierunde.

Rødtrøyene har nå - etter tapet - nemlig åtte poeng opp til Chelsea og Manchester United.

Liverpool har imidlertid en kamp til gode, og kan kutte inn litt av forspranget.

- Vi hadde fortjent mer i denne kampen. Vi skapte flest sjanser, men én spiller vant kampen med en fantastisk scoring, sier Rafael Benitez ifølge klubbens hjemmeside.

Få poeng mot gullkandidatene

Verre er det nok for Liverpool at de har problemer med å vinne seriekamper mot topplagene.

SCORET IGJEN: Didier Drogba puttet sitt fjerde mål på fem seriekamper denne sesongen. Foto: EPA
SCORET IGJEN: Didier Drogba puttet sitt fjerde mål på fem seriekamper denne sesongen. Foto: EPA Vis mer

De to siste sesongene har Liverpool slitt mot de andre «store» - Chelsea, Manchester United og Arsenal - i serien. For å kjempe om gullet - noe klubben har ambisjoner om - må de vinner flere toppkamper.

Dette har Liverpool fått ut av kampene mot disse lagene de siste to sesongene (denne seriestarten inkludert):

• 0 poeng mot Chelsea.

• 1 poeng mot Manchester United.

• 6 poeng mot Arsenal.

Totalt bare sju poeng av 39 mulige mot de tre lagene.

Ivoriansk klasse

Midtbanekrig. Mange frispark. Tøffe dueller på dødballene. Få sjanser. Slik kan 1. omgangen oppsummeres, dersom vi ser bort fra et par hendelser.

Liverpool sliter mot topplagene

- Førsteomgangen bølget fram og tilbake. Det var veldig tett. Liten plass for godt spill, ikke veldig mange sjanser, men et utsøkt mål fra Drogba fikset seieren for oss, sier José Mourinho.

Dirk Kuyt var ikke mange centimeterne unna å score sitt første Liverpool-mål etter kvarteret, da han rykket mot mål på en strålende Xabi Alonso pasning. Nederlenderen klinte til, men traff bare tverrliggeren.

Etter dette skjedde det fint lite. Før vi ble servert en scoring fra aller, aller øverste hylle.

Frank Lampard slo en klassepasning fra høyresida mot Didier Drogba. Ivorianeren dempet ballen på brystet, snudde seg halvveis rundt og banket ballen i mål.

José Reina var blant de over 40 000 tilskuerne.

Dette var Drogbas fjerde mål på fem seriekamper denne sesongen.

Kunne fått to røde

2. omgangen var ikke mange minutter gammel før den var over for Michael Ballack, som ikke hadde dagen på Stamford Bridge.

Tyskeren kom altfor seint inn i en takling, og stemplet Mohamed Sissoko i låret. Det kunne se ut som en hevn etter en tidligere duell, og dommer Mike Riley dro resolutt opp det røde kortet.

Ballack diskuterte febrilsk med dommeren, men det hjelper sjelden.

- Det var et greit rødt kort, men jeg må få legge til at dette er hans første i karrieren, sier José Mourinho ifølge BBC.

Ballack har beklaget taklingen overfor Sissoko.

- Jeg kom inn for sent, men ville ikke skade ham. Jeg har akkurat snakket med Sissoko og beklaget hendelsen, sier tyskeren.

Mourinho legger til at han mener Sissoko allerede burde vært utvist, men dommeren dro bare opp ett gult kort til midtbanespilleren på Stamford Bridge søndag ettermiddag.

Bare ti minutter etterpå kunne Chelsea blitt redusert til ni spillere. Didier Drogba plantet albuen i ansiktet på Daniel Agger - men han slapp kort.

Med én mann mer på banen øynet Liverpool sjansen. De gjorde noen offensive bytter, og presset hjemmelaget bakover på banen.

Stor Gerrard-sjanse

Og drøye 20 minutter før slutt fikk Steven Gerrard rødtrøyenes største sjanse i kampen. Han mottok et overlegg på hjørnet av femmeteren, men skjøt rett på Peter Cech - som reaksjonsreddet flott.

Dette var andre gangen i kampen Khalid Boulahrouz slapp fram Gerrard på den sida, og bare noen minutter etterpå ble han erstattet av Paulo Ferreira.

Rafael Benitez ville ha straffe mot slutten av kampen, da Gerrard gikk overende i en duell med Frank Lampard i feltet. Lampard brukte armen tydelig i duellen, men dommeren sa nei.

- Det var en klar straffe, men vi kan ikke gjøre noe med det nå, sier Benitez.

Dirk Kuyt fikk nok en stor sjanse i sluttminuttene, men han var ikke i balanse da innbytter Peter Crouch headet et innlegg ned til ham. Nederlenderen bøyde seg bakover for å få skutt, og ballen gikk følgelig over.

Crouch hadde selv en stor sjanse på overtid, men han headet et innlegg fra høyresida rett på keeper.

Nettopp disse store sjansene gjør at Liverpool-manageren ser lyst på framtida.

- Vi blir stadig bedre, og fortsetter vi på denne måten vil vi score flere mål og plukke poeng.

RØDT KORT: Michael Ballack ble sendt i dusjen etter at han stemplet Sissoko i låret.